Blog

Ce impact a avut Shakespeare School asupra vieții Andreei?

Mini Serie Andreea NSL

Andreea a făcut primul pas în călătoria Shakespeare School când avea 13 ani „și de atunci nu am mai dat înapoi”.

 

„Am ales Shakespeare School singură deoarece voiam să intru la un liceu bun și știam că trebuie să dau examenul Cambridge. Și pentru că am aflat de la prietenii mei care au mai fost aici la engleză că sunt profesori foarte fun, am vrut să încerc și eu.”

 

Andreea se gândea în fiecare zi la examenul Cambridge pe care avea să-l dea cu mare frică. În mintea ei se derulau scenarii teribile: ba ajungea la examen și, de emoții, se panica, ba îl pica cu brio. 

 

În prima zi de cursuri, teacher a observat că era ceva în neregulă. Vedea asta din felul în care răspundea la întrebările ei, iar după oră, s-a decis să o ia puțin deoparte și să vorbească cu ea. Andreea i-a spus cât de tare vrea să ia un punctaj mare la examen și că vrea să intre la cel mai bun liceu din oraș, doar că îi era frică de eșec.

 

Teacher, cu un zâmbet cald pe față, i-a spus că farmecul vieții este necunoscutul. Frica de necunoscut este și ea inevitabilă, însă, cheia este să știi cum să o gestionezi. Nu vei putea afla niciodată viitorul sau o rețetă pe care să o urmezi pentru a te feri de necazuri, însă important este să știi cum să te ridici învingător.

 

În seara aceea, Andreea s-a decis să își noteze sentimentele într-un jurnal. De fiecare dată când se simțea panicată sau nu putea vorbi cu teacher pentru a o liniști, își nota în jurnal gândurile, iar la următoarea oră de engleză se simțea mult mai încrezătoare.

 

Și-a dat seama că este normal să te îndoiești puțin de abilitățile tale, însă asta trebuie doar să te motiveze să dai tot ce ai mai bun din tine. Orele de engleză s-au desfășurat în continuare ca un challenge continuu pentru ea. Voia să își demonstreze că orice s-ar întâmpla, va fi pregătită pentru asta. 

 

 

Când a venit ziua mare, ziua examenului Cambridge, Andreea se gândea doar la modul în care se va simți după ce îl va termina. Se gândea la fericirea care o va năpădi când va ieși din sala de examen și va vedea că eforturile sale au fost binemeritate.

 

În timpul examenului se gândea la sfaturile lui teacher: „Fii calmă! Inspiră adânc și concentrează-te! Tu ești singura care are toate cunoștințele de care are nevoie pentru a lua cu brio acest examen. Poți s-o faci!”

 

„După ce am ieșit din examen, îmi venea să plâng de fericire! Nu puteam să cred că am reușit… Nu puteam să cred că nu s-a întâmplat nimic rău în timpul examenului și că am putut să mă concentrez. Imediat, am vorbit cu teacher și i-am mulțumit pentru ajutor. Am realizat cât de important este să te încurajeze cineva și să te ajute să înțelegi că ceea ce simți nu este ceva rău, ci complet normal. Mă bucur că am găsit pe cineva cu care am putut vorbi despre asta!”

 

Acum, Andreea a început clasa a 9-a la liceul la care își dorea să intre. Și-a dat seama cât de importanți sunt profesorii și vrea să își continue călătoria alături de noi pentru a da și celelalte examene Cambridge de care are nevoie în viitor. Shakespeare School a ajutat-o să treacă peste frica de eșec și să își dea seama că puterea este în interiorul ei!

 

ce impact a avut shakespeare school asupra vietii andreei

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole