Blog

Ce inseamna fotografia?

Inainte de a rosti cuvinte mari de genul “Fotografia e arta” e cazul sa ne dam seama ce inseamna fotografia pentru fiecare dintre noi.

Sa ne amintim ca nu exista nici unul dintre noi pentru care fotografia sa nu fi fost prezenta inca de cand eram mici. Unii dintre noi, care au prins si era pe film KODAK stiu ca parintilor nostri nu le venea asa usor sa faca sute de fotografii in vacante. Filmul era scump si parca nu eram atat de prolifici. Mergand putin mai departe cu imaginatia, cum ar fi vietile noastre fara aceasta minunata inventie? Cam lipsita de culoare… Sau poate am invita un artist sa picteze portretul familiei cu ocazia Craciunului…

In era digitala insa fotografiem totul in jurul nostru, ba cu telefonul, ba cu aparatul foto, parca dintr-o foame permanenta de a nu uita vreun moment care trece pe langa noi. Si ce binecuvantare poate fi… sa arati bunicilor si rudelor pe unde te-ai plimbat sau cum a fost la serbare.

263285 10150271273871225 310890541224 7897772 493555 nPersonal am sute de fotografii, din toata lumea. Ai mei au calatorit cu mine in Londra, Dubai sau Caraibe. Dar cele care m-au emotionat cel mai tare au fost cele facute alb/negru la serbara din cls. A IV-a, cand eram pe scena si cantam o melodie populara. Bunica mea are fotografii din Bucuresti-ul interbelic. De mentionat ca aparea in ele, ea fiind nascuta in 1921. Sunt ingalbenite si faptul ca le-am vazut si eu, dupa zeci de ani, e o minune. Mi-am dat seama imediat cat de importanta e fotografia in viata noastra.

Am studiat fotografia ca materie la facultate, fiind licentiata in jurnalism. Am studiat astfel fotografi de talie mondiala, fotojurnalisti si artisti. Spun artisti pentru ca fotografia (si arta asociata ei) este o chestiune de fizica, de lumina, culori, contrast, compozitie si suflet. Mult suflet. O sa ziceti ca in era Photoshop e foarte usor sa faci fotografie. Da, poate fi. Se zice “Beauty is in the eye of the beholder”. Parafrazand, “Art is in the eye of the beholder”. Si arta iti bucura ochii si sufletul.

281358 10150261779396225 310890541224 7801459 5286339 nBlog-ul Shakespeare School va ajuta sa fiti mai aproape de noi si de limba engleza. Iar noi, va ajutam sa fiti mai aproape de cei dragi prin aparatul foto oferit cadou prin tragere la sorti.

Prin urmare nu lasati momentele magice sa va scape printre degete. Invatati sa iubiti lumea in care traiti, sa vedeti frumusetea unui copac toamna si sinceritatea din zambetul unui copil. Fiti recunoscatori ca traiti in era in care lucrurile se intampla cu viteza luminii, dar Slava Domnului! avem si cu ce sa le imortalizam.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole