Blog

Ce a insemnat anul 2016 pentru Shakespeare School

Pentru noi anul 2016 a fost unul plin. Cu de toate, cum s-ar spune: proiecte, activitati, copii, parinti, examene. Si pentru ca suntem la inceput de 2017, ne-am gandit ca nu ar strica o scurta recapitulare, un fel de bilant, dar si un plan bine stabilit pentru urmatoarele 12 luni.

In timp ce multe persoane spun ca 2016 a fost un an nu chiar grozav, ei bine, privind in urma, noi ramanem optimisti si totodata recunoscatori pentru toate lucrurile bune care ni s-au intamplat si pentru toti oamenii minunati pe care am avut ocazia sa ii intalnim.

Suntem mandri sa spunem ca pe o piata din ce in ce mai competitiva, Shakespeare School nu doar ca si-a mentinut renumele de centrul de predare a limbii engleze de 5 stele, dar s-a bucurat si de recunoastere la nivel international.

In 2016 am fost desemnati unul dintre cele mai bune centre de pregatire a examenelor Cambridge din Romania. Distinctia “Impact Educational de Exceptie” ne-a fost oferita de catre Cambridge English Language Assessment, departament din cadrul Universitatii Cambridge.

Shakespeare Educational Impact 002 01
Am intrat in cel de-al 15 lea an de activitate cu 15% mai multi cursanti decat in 2015. In acest context, am marit si echipa. Numaram in prezent 28 de profesori care lucreaza exclusiv pentru Shakespeare School – 13 dintre acestia avand certificatul Cambridge CELTA.

DSC01987In prezent suntem pe locul 2 in Topul firmelor din municipiul Bucuresti, la domeniul de activitate si clasa de marime declarate in bilantul contabil al anului 2015 – clasament anual realizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Trofeul si diploma ne-au fost inmanate la finalul lui octombrie 2016, in cadrul unei gale dedicate antreprenorilor de succes.

fbActivitati caritabile

De curand proiectul “Engleza pentru Viata”, derulat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie a fost rasplatit cu o diploma in cadrul Galei Comunitatii Global Manager din Romania. O recunoastere de care suntem extrem de mandri si care ne confirma, inca o data, ca bunatatea si generozitatea sunt in continuare apreciate. Suntem asadar fericiti ca in cei 5 ani de la inaugurare proiectul a crescut frumos: in prezent, acesta numara peste 200 de voluntari si se desfasoara cu succes in 28 centre sociale din Bucuresti si alte 5 orase. Peste 1200 de copii beneficiaza astfel de ore gratuite de limba engleza.

imagine 2 site asociatie
Activitate online

Finalul de an ne-a adus o alta surpriza placuta: certificatul “Firma de incredere” care atesta reputatia impecabila pe care Shakespeare School o are in randul clientilor si al partenerilor de afaceri,  reputatie datorata opiniilor pozitive exprimate de acestia in mediul online.

Si pentru ca tot vorbim de online, suntem deosebit de bucurosi ca in 2016 am atins si depasit 30.000 de prieteni pe pagina noastra de Facebook  

2016 a insemnat si o multime de proiecte, concursuri, evenimente si ateliere dedicate atat copiilor cat si parintilor.

Shakespeare School pe (foarte) scurt, in cifre:

 • 15 ani de activitate;
 • 28 de profesori, dintre care 13 certificati CELTA;
 • Peste 800 de cursanti pregatii de noi au trecut cu brio examenele Cambridge si IELTS;
 • Peste 3000 de participanti la Shakespeare School Essay Competition (editia a 8 a);
 • Peste 300 de profesori de limba engleza au participat la workshop-urile Bright Teachers sustinute de trainerii Shakespeare School;
 • Peste 1000 de parinti au participat la workshop-urile de Parenting sustinute de profesorii Shakespeare School si o serie de specialisti in domeniu;
 • Peste 1200 de copii au participat la Atelierele gratuite sustinute pe parcursul verii la Shakespeare School;
 • Peste 200 de copii care au venit in vizita cu ocazia Shakespeare Day, in cadrul programului Scoala Altfel;
 • Peste 40 de cursanti au participat la taberele internationale in Marea Britanie si Statele Unite;
 • 36 de profesori de limba engleza au urmat cursurile noastre si au obtinut cu succes certificatul CELTA – o diploma deosebit de importanta pentru cariera de profesor;
 • 5 premii obtinute de cursantii Shakespeare School in cadrul concursului National de Public Speaking organizat de The English Speaking Union Romania – Bucuresti (categoria 12-15 ani).

Ce ne propunem in 2017?

 • Nu doar sa continuam ci sa ducem la urmatorul nivel nivel toate proiectele pe care le-am inceput in anii anteriori.
 • Sa cunoastem cat mai multi copii si tineri dornici sa invete limba engleza.
 • Sa ne imprietenim cu cat mai multi parinti preocupati atat de educatia copiilor lor, cat si de relatia pe care o au sau doresc sa o aiba cu cei mici. In acest sens am creat, in luna ianuarie, un grup pe Facebook – PARINTI MODERNI – unde va invitam pe toti!
 • Si nu in ultimul rand, in 2017 ne propunem sa lansam cel de-al 4 lea centru Shakespeare de limba engleza!

PS: In septembrie 2016 am deschis pentru al 15 lea an consecutiv portile Shakespeare School. Anul acesta sarbatorim 15 ani de “Engleza cu caracter”! 🙂

 

 

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole