Blog

Ce mai citim luna aceasta?

1984

In limba engleza, bineinteles! Daca zilele acestea ca de vara v-au imbiat mai degraba la o plimbare prin parc decat la o raita prin librarii, mi-am propus sa va recomand o carte (care pana la urma, se poate comanda si online deci nu e nevoie nici macar sa renuntati la plimbarea din parc).
De cate ori nu v-ati pus problema: as avea chef sa citesc ceva, dar nu stiu ce…?
Asa m-am gandit si eu, pana cand George Chiriac (care a fost si el group leader in programul de vara de la Londra), a venit cu o sugestie: “Nineteen eighty-four” de George Orwell! M-am gandit sa o impartasesc cu voi si chiar l-am rugat sa ne povesteasca un pic despre carte! Iata parerea lui:

“1984… un an, un titlu, un film, o carte… pe care am cautat-o foarte mult timp.
Am gasit-o pana la urma in Londra. Am inceput sa o citesc si n-am mai lasat-o
din mana cateva zile.

Cartea a fost lansata intr-o perioada in care Marea Britanie fusese in alianta cu URSS-ul, si a starnit multa valva in vremea respectiva pentru ca romanul descrie o societate totalitara, in care nu ai practic voie sa gandesti, nu ai voie sa vorbesti, nu ai voie sa iubesti. Diversi critici ai vremii spun ca modelul de societate totalitara estebazata pe regimul comunist din URSS. Personal, citind carti despre Gulag, descrierea mi s-a parut extraordinara, dat fiind faptul ca in 1949 anul in care a fost scris romanul, nu existau prea multe surse interioare despre URSS.

In ciuda faptului ca descrie viitorul, autorul da detalii veridice din anul 1984, cartea neparand SF. Singurul lucru mai “neobisnuit” sunt ecranele care inregistrau tot ceea ce vorbeste si face orice cetatean al “Oceaniei”.

Desi subiectul este unul “familiar” pentru partea aceasta a Europei, “1984” este un roman care descrie “ce s-ar fi putut intampla” daca un regim totalitar ar fi existat in
Vest. Cartea impresioneaza, actiunea e savuroasa, iar contradictiile din societatea imaginata de Orwell intriga. Ca sa va faceti o parere despre totalitarism va recomand cu caldura acest roman.”

Daca v-a convins, va sugerez sa o cititi in limba originala in care a fost scrisa, fiind una din cele mai bune metode de imbogatire a vocabularului! Si cum nu toti puteti da o fuga pana in Anglia pentru a o cumpara, puteti sa o comandati in limba engleza de pe amazon.com (taxele de transport fiind 8 dolari) de la acest link! Livrarea nici nu dureaza mult, in aprox. 2 saptamani o ai deja la oficiul postal din zona ta! Si inca un pont: comandati macar 3 carti de pe amazon (poate va “cuplati” cu alti prieteni interesati), pentru a economisi bani la transport!

Asa ca nu-mi ramane decat sa va urez spor la citit!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole