Blog

Cei Patru C: O noua viziune in educatia mondiala, la Shakespeare School

In contextul schimbarilor care se succed la un interval accelerat in secolul XXI, este tot mai evident ca sistemul educational actual nu s-a adaptat societatii moderne. Cu radacini in epoca industrializarii, educatia de astazi reuseste cu greu sa ii pregateasca pe copii pentru meseriile emergente. Intrebarea care se naste este cine ii educa pe cei mici pentru meseriile viitorului si traiul intr-o societate globala?

Suntem deja martorii rezultatelor negative ale “scolii de masa”: copii impovarati cu zeci de materii, principii de lucru in clasa ineficiente, surescitare, stres de la varste mici. Pe scurt, in prezent se practica un tip de educatie cu scopul unic de a crea specialisti intr-un singur domeniu de baza, capabili sa practice o singura meserie in decursul vietii profesionale.

Pentru a remedia aceasta situatie, specialistii de top in educatie de la Asociatia Nationala pentru Educatie din SUA (NEA) propun o viziune esentiala pentru un viitor profesional care se anunta a fi dominat de reconversie si reinventare profesionala periodica.

Aceasta viziune consta in implementarea unei metode de lucru bazata pe invatarea si exersarea a patru abilitati specifice, The 4C’s:

Comunicare

comunicare copii

O abilitate esentiala, mai ales in contextul dezvoltarii continue a tehnologiei si mijloacelor mass-media. In mediul de business, se lucreaza deja in echipe globale, multinationale. In plus, se estimeaza ca 81% din locurile de munca din prezent sunt bazate pe comunicare – in relatia cu clientii sau interactiunile dintre angajati.

 

Colaborare

colaborare copii

Abilitate strans legata de comunicare, ce presupune lucrul impreuna pentru a atinge un obiectiv comun.

Practic, fiecare activitate pe care un copil o va intreprinde in viitor presupune colaborarea. Prin lucrul in echipa se ajunge la rezolvarea problemelor si la luarea celor mai bune decizii intr-o anumita circumstanta.

 

Creativitate

copil creativ

E lesne de inteles importanta educarii creativitatii intr-o lume bazata tot mai mult pe inovatie in orice domeniu. Creativitatea contribuie la identificarea unor solutii in afara paradigmelor traditionale si poate ajuta la schimbarea perspectivei asupra lucrurilor.

 

Gandire Critica

fata gandeste critic

Ofera precizie a gandirii, interpretare, acuratete, rationamente si rezolvare de probleme. Aceste procese de gandire sunt esentiale pentru a face fata avalansei informationale actuale si desigur, pentru a fi un profesionist capabil sa faca fata solicitarilor la locul de munca.

Misiunea Shakespeare School nu se rezuma doar la predarea limbii engleze la nivel superior, ci si la dezvoltarea acelor abilitati care vor ajuta adultii de maine sa faca fata unei lumi in continua schimbare. Pentru a crea un mediu dinamic de lucru si invatare, profesorii nostri au mereu in vedere cei patru C, nu doar pentru ca sunt esentiali in pregatirea examenelor Cambridge, ci si pentru ca aceste patru abilitati contribuie la dezvoltarea personala armonioasa a cursantilor nostri si asigura succesul experientei de invatare.
Va asteptam la Shakespeare School pentru a experimenta un cadru de invatare de top, vizionar atat prin dotari cat si prin metodele noastre de lucru!

Loredana Manolache, profesor la Shakespeare School

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole