Blog

Celebrating Shakespeare’s Legacy – Quiz

Shakespeare QuizVă povesteam in articolul anterior, din seria #celebratingshakespeare, câte ceva despre viața marelui Will, cel mai mare dramaturg englez și posibil cel mai mare dramaturg al lumii AICI. Și, pentru că la Shakespeare School învățăm engleza cu plăcere, ce-ați zice să vă testați cunoștințele despre Shakespeare într-un mod inedit? 7 întrebări, 3 variante de răspuns și multă distracție. Succes!

1. Unde s-a născut William Shakespeare?
a) Londra;
b) Stratford-upon-Avon;
c) Gloucester.

2. Care este numele fiului lui Shakespeare?
a) Hamnet;
b) Hamlet;
c) Lear.

3. Cum se numește teatrul înființat de William Shakespeare?
a) Globe;
b) Macbeth;
c) Globus.

4. Câte piese de teatru a scris Shakespeare?
a) 154;
b) 37;
c) 2.

5. Piesa „Romeo și Julieta” este o:
a) tragicomedie;
b) tragedie;
c) comedie.

6. În ce piesă de teatru apare replica „A fi sau a nu fi? Aceasta-i întrebarea”.
a) Furtuna;
b) Visul unei nopți de vară;
c) Hamlet.

7. Câte cuvinte a inventat Shakespeare?
a) 2.000;
b) 200;
c) 20.000.

********

Răspunsuri:

Într-adevăr, William Shakespeare s-a născut la Stratford-upon-Avon, iar pe fiul său îl chema Hamnet. Shakespeare a înființat teatrul Globe unde s-au jucat mare parte din cele 37 de piese scrise de el. Romeo și Julieta nu poate fi decât o tragedie și singurul care putea rosti celebra replică „A fi sau a nu fi? Aceasta-i întrebarea” este, desigur, Hamlet. Shakespeare a creat cel puțin 2.000 de cuvinte pe care le folosim fără să mai știm de unde vin.

R: 1. b); 2. a); 3. a); 4. b); 5. b); 6. c); 7. a).

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole