Blog

CELTA mi-a marcat drumul profesional mai presus de orice altă experiență

d9d6a584cee76cf22c32d2db456a8eea

Vom începe azi seria de articole scrise de profesorii noștri, care sunt într-o permanentă dorință de a se perfecționa. Astăzi, vă prezentăm mai jos mărturia Dianei, care pe noi ne-a fascinat prin pasiunea cu care predă limba engleză. Pe site-ul nostru chiar scria “Îmi place să le predau copiilor, pentru că sunt sinceri și critici într-ale povestirilor și cântecelor. Pentru că tu îi ajuți să crească mari și ei îți amintesc mereu ce lucru mare e să fii mic. Îmi place să le predau adolescenților și tinerilor, pentru că sunt visători cu acte în regulă, cu potențial cât încape și curaj la purtător. Îmi place să le predau adulților, pentru că stau în bănci cuminți și oftează nostalgic când își aduc aminte de zilele de școală. Îmi place să predau. Mult. Cel mai mult!”

Am urmat CELTA pentru că speram că mă va ajuta să îmi dezvolt abilitățile de predare. Cursul mi-a depășit așteptările, fiind o experiență de învățare complexă, atât pe plan profesional, cât și personal.

M-am bucurat să aflu că abordarea de la curs este una practică, raportată la nevoile reale ale profesorului și ale elevilor. Baza teoretică a avut însă rolul ei, fiind o punte de lansare în dezbateri incitante despre cum predăm, corectăm și înțelegem modul în care învață cursanții noștri. M-am bucurat să îmi împărtășesc  ideile cu alți profesori, învățând totodată din experiența celorlalți la întrunirile ce urmau orelor pe care le țineam fiecare dintre noi.

Alături de noi, am avut și mentori dedicați, profesori cu multă experiență, care ne-au îndrumat pașii. Împreună am îmbrățișat provocarea de a lucra cu elevi de vârste și nivele de pregătire  diferite și am încercat să oferim cursuri de calitate care să îmbine în mod fericit creativitatea, noțiunile teoretice și practică, dar mai ales care să răspundă așteptărilor fiecărui elev în parte.

Indiferent dacă învățau limba engleză pentru a promova la locul de muncă, pentru un examen sau ca o alternativă de petrecere a timpului liber, scopul nostru propus și de altfel atins, a fost să le oferim elevilor noștri o experiență de învățare interactivă, placută și nu în ultimul rând eficientă.

Au trecut doi ani de la CELTA iar lucrurile învățate continuă să îmi fie de mare ajutor la clasă. Pot spune astfel că am temelia solidă pe care voi construi cu încredere, adăugând mereu noi cunoștinte, pe întreg parcusul carierei mele de cadru didactic. CELTA mi-a marcat drumul profesional mai presus de orice alta experiență.

 CELTA-training-Header_3

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole