Blog

CELTA – un curs practic, extrem de bine organizat

Va prezentam inca o marturie a unei profesoare din echipa Shakespeare School care a ales sa se perfectioneze si sa obtina certificarea CELTA. Iata povestea Ramonei Ivan.

35ed13d24693a3a7bcd8e8504be676b1Drumul catre obtinerea certificatului CELTA inseamna nu doar un exercitiu de vointa ci si sansa de a te cunoaste mai bine si de a face un pas extrem de important in cariera ta de profesor. Cand ai descoperit in tine vocatia, cand ai simtit nevoia de schimbare si ti-ai dorit sa fii un cadru didactic cu un stil modern de predare a limbii engleze, atunci este momentul sa faci primul pas pe acest drum. Lucrurile sunt aparent anevoioase insa la final, rezultatele te conving ca efortul a meritat din plin. La aproape trei ani dupa obtinerea certificatului, strategiile de predare asimilate in cele patru saptamani de curs imi sunt atat de proaspete in memorie incat am senzatia ca totul s-a petrecut cu cateva zile in urma si asta pentru ca CELTA este un curs practic, extrem de bine organizat.

Avantajele acestui certificat sunt nenumarate, iar internetul este o sursa foarte buna de informare asupra beneficiilor aduse. Cu toate acestea nu sunt putini cei care se intreaba daca merita oare sa urmeze cursul CELTA in conditiile in care nu planuiesc sa predea intr-o alta tara, iar sistemul educational romanesc nu sustine si nu motiveaza in niciun fel profesorul. Daca te-ai lovit de acest zid, iar raspunsul la intrebarea „pentru ce sa fac asta?” nu te motiveaza nicicum, nu te ajuta sa mergi mai departe, te invit sa te gandesti la tine ca la profesorul de limba engleza respectat, care are multiple optiuni de angajare si poate alege varianta care i se potriveste cel mai bine, profesorul de la care colegii au ce invata si care intra cu incredere in clasa stiind ca este printre cei mai buni si poate oferi cursuri de limba engleza eficiente si performante.

Cu trei ani in urma mi-am spus„da, imi doresc!” dar m-am gandit ca nu as putea sa urmez cursul din cauza costurilor ridicate. Trebuia sa achit nu doar taxa de studiu ci si cazarea, avionul, mancarea, aveam nevoie de bani de buzunar…totul parea un vis frumos si atat. Ar fi fost mult mai simplu sa am posibilitatea de a urma cursul CELTA in Romania. Acum, ca acest lucru este posibil, indraznesc sa ma gandesc ca in viitor, profesorii de limba engleza, profitand de aceasta oportunitate, vor deveni mai eficienti, vor putea imbunatati calitatea cursurilor, iar in timp,urmand modelul lor, cadrele didactice ar putea schimba nu doar mentalitati ci un intreg sistem educational.

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole