Blog

Certificatele Cambridge si IELTS – pasaportul spre succes in viata

examene-cambridge-ielts

Ca parinti mereu ne gandim ce putem sa mai facem pentru a ii ajuta pe copiii nostri sa reuseasca in viata si sa beneficieze de toate oportunitatile de crestere si invatare. In zilele noastre, putem fi cu totii de acord ca una dintre cele mai importante abilitati pe care trebuie s-o dobandim este invatarea limbii engleze, din motive lesne de inteles. Si, daca am inceput studiul, cu siguranta am auzit de examenele cu certificare Cambridge si IELTS, care ofera cele mai prestigioase diplome de atestare a nivelului de limba engleza. Exista foarte multe beneficii pe care obtinerea unei asemenea diplome le ofera, si in cele care urmeaza vom prezenta cateva asemenea motive pentru care noi recomandam inscrierea la un curs de pregatire pentru obtinerea unui asemenea certificat.

  1. Sunt recunoscute la nivel international

Examenele Cambridge sunt oferite si reglementate de distinsa University of Cambridge si sunt recunoscute, alaturi de cel de IELTS, de catre institutii de invatamant si angajatori de pretutindeni in lume.

Exista peste 3000 de centre autorizate in 130 de tari si de asemenea, exista peste 60000 de centre de pregatire autorizate – inclusiv Shakespeare School!

  1. Imbunatatesc abilitatile de comunicare in limba engleza in situatii reale de viata

Pregatirea pentru un examen Cambridge sau IELTS dezvolta abilitati de comunicare care pot fi folosite cu foarte mult succes in diferite instante importante de viata, precum in mediul academic si la locul de munca.

Examenele Cambridge Starters, Movers, Flyers, KET, PET, FCE si CAE se concentreaza pe engleza generala, nu acopera o component academica ci sunt create pentru a testa nivelul de citit, scris, ascultat si vorbit in situatii de viata reale. Cel de IELTS contine si o componenta academica si duce mai departe rafinarea abilitatilor candidatilor de a interpreta si analiza diferite contexte educationale in limba engleza.

  1. Stabilesc un obiectiv si cresc motivatia

Cambridge ofera finalitate si recompensa unui frumos curs de pregatire. Faptul ca vor primi ceva concret care sa le recunoasca eforturile ii motiveaza foarte mult pe copii sa munceasca, sa isi doreasca sa isi depaseasca limitele si sa treaca la urmatorul nivel. Nimic nu se compara cu bucuria si mandria pe care o simt atunci cand primesc certificatul pentru care au lucrat atat de mult, si succesul obtinut ii face sa se gandeasca deja la urmatorul pas, adica la urmatorul examen.

  1. Ofera un atu la locul de munca

Piata muncii a devenit un context international datorita globalizarii, si cu totii stim ca este un mediu foarte competitiv. Foarte multi candidati au un nivel bun al limbii engleze, poate chiar exceptional, dar… cum pot dovedi acest lucru? Un examen Cambridge sau IELTS ofera un mare avantaj in acest sens.

O diploma oferita de Cambridge University sau una IELTS trecuta in CV arata nu numai ca nivelul tau de engleza este recunoscut oficial, ci si ca esti dispus sa investesti timp si resurse sa iti imbunatatesti nu numai nivelul de limba cat si abilitatile profesionale, altfel spus, ca esti dispus sa investesti in tine si in cresterea ta pe toate planurile. Angajatorii apreciaza tinerii candidati care lucreaza la construirea portofoliului lor educational inca din scoala si cu siguranta acest lucru va reprezenta un avantaj pretios.

  1. Examenele Cambridge sunt recunoscute de universitati

Majoritatea oamenilor stiu ca certificarile CPE, CAE si AIELTS sunt foarte cautate de tinerii care doresc sa studieze in afara tarii. De fapt toate universitatile de top din lume recunosc aceste certificari la portofoliul educational de admitere, iar cei care doresc sa faca acest pas se orienteaza inca din primii ani de liceu.

  1. E valabil o viata intreaga

Spre deosebire de alte examene, cele Cambridge nu expira niciodata. Asadar, cand obtii un rezultat de trecere la unul dintre aceste examene, trebuie sa stii ca acesta este valabil pentru totdeauna!

  1. Dezvolta gandirea critica si creativitatea

Structura examenelor Cambridge si IELTS este una care cultiva gandirea critica si chiar ii ajuta pe copii si tineri sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea, in special in partea de scris, in care trebuie sa isi imagineze si sa descrie un context si apoi sa scrie si sa argumenteze un punct de vedere. Acest lucru creste in complexitate in functie de nivelul de limba si de varsta, astfel incat daca la un nivel de incepator, spre exemplu la KET, copiii trebuie sa scrie un e-mail, la nivelurile mai avansate, precum FCE, CAE si AIELTS ei trebuie sa scrie eseuri, articole si chiar recenzii.

Asadar, sunt multe motive pentru a il ajuta pe copilul tau sa inceapa pregatirea pentru a obtine un certificat recunoscut international si niciodata nu este prea devreme pentru a face aceasta investitie in viitorul lui/ei. Certificatul Cambridge este ceea ce au nevoie copiii pentru a capata mai multa incredere in ei in calitate de vorbitori de limba engleza, si mai tarziu in viata poate fi acel avantaj care sa ii ajute sa obtina o cariera de succes.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole