Blog

Cezar descoperă lumea și… limba engleză

Cezar descopera lumea si... limba englezaCălătoriile sunt printre cele mai frumoase moduri prin care copiii pot descoperi lumea. Întâlnindu-se cu o sumedenie de culturi, cunoscând obiceiurile și tradițiile țărilor, copiii își dezvoltă diferite abilități precum spiritul critic, gândirea liberă, comunicarea sau empatia. 

 

Cezar a fost, încă de mic, obișnuit să pornească în mici aventuri alături de părinții săi și de fratele mai mare. 

 

„Unul dintre motivele pentru care am pornit toți patru în călătorii, atât în țară, cât și în străinătate, a fost ca cei mici să se simtă liberi să descopere frumusețile lumii în care trăim. Știam că doar așa își vor găsi singuri pasiunile și își vor contura un viitor pe placul lor. În plus, călătoriile ne-au conectat și ca familie”, spune tatăl lui Cezar.

 

Încetul cu încetul, călătoriile au devenit o pasiune pentru Cezar. Ajuns deja la vârsta de 13 ani, se vedea ajungând prin cele mai îndepărtate locuri ale lumii, arătându-le și altora frumusețile acesteia. 

 

Și, dacă până acum Cezar s-a descurcat cât se poate de bine în limba engleză, când le-a spus părinților săi că se gândește serios să facă din pasiunea lui pentru călătorii o carieră, au știut că va trebui să stăpânească limba engleză mult mai bine.

 

„Deja auzisem de Shakespeare School de la colegii mei. De aceea le-am spus părinților mei să mă înscrie aici la cursurile lor de limba engleză. La școală mă descurcam destul de bine la engleză, dar voiam să devin și mai bun!”, spune Cezar.

 

Așa că, în scurt timp, Cezar s-a „îmbarcat” într-o nouă călătorie, cea în care descoperea limba engleză alături de Shakespeare School. 

 

Orele interactive, profesorii mereu gata să îi răspundă la orice întrebare pe care o avea, jocurile de echipă în care învăța în timp ce se distra, precum și momentele de respiro dintre exerciții l-au făcut pe Cezar să descopere limba engleză cu bucurie. 

 

„Încă de la primele cursuri de limba engleză de la Shakespeare School la care a participat Cezar, am descoperit o nouă latură de-a lui, cea a responsabilității. Am văzut că a putut să își stabilească singur un obiectiv de care s-a ținut fără să se simtă obligat și nu s-a dat bătut până nu l-a îndeplinit. Ca părinți, suntem bucuroși să vedem că Cezar face tot posibilul pentru a-și îndeplini visul și că a găsit oameni frumoși la Shakespeare School, alături de care să se dezvolte”, spune mama lui Cezar.

 

În fiecare dintre noi există o latură care nu încetează din a visa, din a spera că viitorul va fi exact așa cum își dorește. Cezar ne-a dovedit că, pentru a-ți îndeplini visul, trebuie să depui efort și să treci peste micile obstacole cu brio. 

 

Pentru el, un mic obstacol a fost situația actuală, când nu a mai putut călători împreună cu familia lui, însă ne-a spus că abia așteaptă să recupereze timpul pierdut și să descopere și mai multe locuri minunate.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole