Blog

Concursul national de Public Speaking – o noua provocare la Shakespeare School

Curs de vara de engleza Public Speaking la Shakespeare SchoolMai devreme sau mai tarziu, cu totii ne confruntam cu situatia de a vorbi in public, fie ca este vorba de anii de scoala cand suntem pusi in fata unor examene orale, fie ca este vorba de viata noastra profesionala cand avem de trecut cu bine peste interviuri sau prezentari care ne pot aduce un job mai bine platit, o pozitie mai buna intr-o companie si, de ce nu, chiar un viitor de succes. Astfel, priceperea in a oferi un discurs clar, la obiect, coerent si convingator este cu siguranta unul dintre cele mai importante atuuri pe care le putem dobandi.

La Shakespeare School, incurajam cursantii sa se exprime liber, coerent, cursiv in limba engleza. Mai mult, ii incurajam sa participe la activitati care sa le dezvolte abilitatile de vorbire libera in fata unei audiente, cum ar fi cursuri tematice de vara sau diverse competitii de dezbateri publice.

Anul 2016 a inceput in forta, cu o noua provocare pentru cursantii nostri din grupele Trinity 6, si anume competitia nationala de Public Speaking in limba engleza cu participare GRATUITA, organizata de ESU (The English Speaking Union Romania).

Timp de doua luni, cursantii si-au pregatit discursurile sub indrumarea profesorilor Shakespeare School, primind sfaturi utile si practice in ceea ce priveste vorbitul in public: de la atentia la intonatie la coerenta ideilor, claritate, ton, gesturi sau ritmul discursului.

Sambata, 16 ianuarie, a avut loc etapa eliminatorie pe scoala a competitiei, care s-a desfasurat la sediul Shakespeare School Victoriei. 34 dintre cursantii de Trinity 6, pasionati arta discursului si dornici sa devina buni comunicatori, s-au inscris in competitie si ne-au demonstrat ca oratoria nu are varsta.

Cum s-a desfasurat etapa pe scoala?

Concurentii au prezentat un discurs de 2 minute pe o tema la alegere, urmat de o intrebare adresata de catre public sau juriu, la care aveau maxim 30 de secunde pentru a formula un raspuns.

Juriul, format din trei profesori, a notat fiecare componenta a discursului conform baremului impus de Regulamentul concursului. Fiecare dintre cei trei jurati a punctat cu maximum de 100 de puncte fiecare discurs: 35 de puncte pentru Exprimare si prezentare, alte 35 de puncte pentru Subiect, rationament si argumente, 15 pucte pentru Structura si alte 15 pentru Raspunsurile oferite de concurenti la intrebarile juriului.

In ordinea punctajelor obtinute, noua dintre cursanti au dovedit ca sunt excelenti comunicatori si s-au calificat in etapa urmatoare. Ei pot reprezenta Shakespeare School la faza pe Municipiu a competitiei, care va avea loc sambata, 20 februarie 2016.

Acestia sunt:

# Nume partiticipant Tema discursului Punctaj obtinut
1 Teodor Ioan Matei “Your Real Age” 259
2 Dennis Cratau “Science” 241
3 Mara Rugescu “Human Integrity” 240
4 Alexandru Staiculescu “ Improving School” 237
5 Damian Botofei “Traditional books vs. Ebooks” 234
6 Nectaria Vasile “How to Be a Witch” 227
7 Gabriela Durleci “My Life as a Dancer” 218
8 Miruna Matei “Drama” 204
9 Bogdan Boiteanu “Who Am I?” 195

Click AICI: http://goo.gl/ZsFcgI pentru a vedea numele, temele si punctajele tuturor concurentilor Shakespeare School.

Le multumim pentru participare, le uram mult succes in continuare castigatorilor si ii incurajam pe cat mai multi dintre cursantii nostri sa aleaga o astfel de experienta.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole