25 August 2020
19:30 - 21:30

“Mindfulness este despre viata si dragostea de viata. Atunci cand cultivam aceasta dragoste, ea ne aduce claritate si compasiune fata de viata”

Dr. Jon Kabat-Zinn, parintele practicii de mindfulness moderne

In perioade de incertitudine, mai mult ca oricand, este necesar sa actionam ca o comunitate si sa le oferim copiilor nostri uneltele necesare pentru a gestiona stresul si anxietatea, intr-un mod sanatos.

Intrucat totul incepe cu noi, dragi parinti si profesori, va invitam cu mult drag online, la cea de-a patra editie a Conferintei “Copilul Tau, Campion la Viata” intitulata “Mindfulness si echilibrul interior”.

In cadrul acestei conferinte, vom descoperi impreuna cum sa fim mindful in familie, alaturi de cei dragi si care sunt avantajele aplicarii acestei abordari sanatoase. Vom analiza din perspectiva psihologica modul in care tehnicile eficiente de Mindfulness ii pot ajuta pe copii sa cultive echilibrul interior necesar unei vieti fericite.

La Shakespeare School sustinem un stil de viata mindful pentru ca reprezinta cadrul in care putem sa ne dezvoltam complet si autentic ca oameni. Credem cu tarie ca toti copiii merita sanse egale la fericire si echilibru in viata si misiunea noastra este sa contribuim la atingerea acestui tel prin tot ceea ce facem pentru si alaturi de ei.

Acesta este cel mai bun moment pentru a sadi in sufletele gingase ale copiilor nostri speranta ca exista un viitor mai bun, in care ei vor ajunge adevarati campioni la viata.

In prima parte a conferintei, vom analiza in detaliu modul in care activitatile de mindfulness cultiva:

 • O gestionare eficienta a emotiilor dificile
 • O abilitate sporita  de concentrare a atentiei
 • Un nivel ridicat de empatie si comunicare autentica
 • Un grad sporit de rezilienta emotionala

In partea a doua a conferintei, vom vedea modul eficient in care Shakespeare School aplica exercitiile mindful de respiratie, gestionare a emotiilor, relaxare si recunostinta la cursuri. 

Noi, cadrele didactice si voi, dragi parinti, trebuie sa le aratam copiilor ca inima coloreaza cu emotii ceea ce mintea picteaza doar in alb si negru. Trebuie sa ii invatam ca puterea de a trai propriile emotii reprezinta o virtute si nu o slabiciune. Avem datoria de a-i ajuta pe copii sa invete cum sa isi gestioneze emotiile in orice situatie.

Impreuna, invatam sa ii ascultam, sa le oferim raspunsuri si sa ii indrumam pe calea inteligentei emotionale. Prin echiparea cu echilibru emotional, ii stimulam sa fie flexibili si creativi. Cu ajutorul tehnicilor eficiente de mindfulness, le oferim copiilor sansa de a se exprima si de a trai in momentul prezent, in atentie deplina.

Programul conferintei

ORAR
ACTIVITATI
19:15 - 19:30
Accesul participantilor pe ZOOM
19:30 - 20:30
Angela Călina - psiholog si co-fondator Mind Shop
20:30 - 21:15
Andreea Paunoiu - Profesor de limba engleza si Expert in educatie
21:15 - 21:30
Sesiune Q&A

Cui i se adreseaza

 • Parintilor implicati care vor sa fie la curent cu cele mai recente abordari din domeniul educatiei.
 • Tinerilor parinti care vor sa isi dezvolte cunostintele de parenting.
 • Educatorilor pasionati care vor sa integreze tehnicile de Mindfulness ca element educational extrem de valoros, ce poate influenta considerabil eficienta procesului de invatare la copii.

Speakeri

andreea-paunoiu

ANDREEA PAUNOIU este profesor, coordonator de curs si coordonator programe de dezvoltare personala la Shakespeare School. Avand pregatire si in domeniul psihologiei, in care detine o diploma de licenta si una de master, Andreea intelege importanta integrarii activitatilor de Mindfulness si a celor mai recente descoperiri in neurostiinta in educatie.

angela-calina

ANGELA CĂLINA este psiholog cu specializare in psihodrama.  Are experienta clinica dar si in educatie, deoarece a predat Psihologie si Pedagogie timp de 5 ani la  Colegiul National Gheorghe Lazar din Cluj-Napoca. In cadrul conferintei va vorbi despre modul in care trebuie sa mentinem echilibrul emotional al nostru si al copiilor in vremuri de criza, caracterizate de incertitudine.

La sfarsitul acestei conferinte, vei fi in masura sa:

 • Intelegi si sa aplici tehnici eficiente de Mindfulness pentru intreaga familie cu scopul de a-i ajuta pe copii si pe toti cei dragi sa isi gestioneze emotiile in orice situatie.
 • Ii ghidezi pe copii si pe ceilalti membri ai familiei, prin exercitii de canalizare a atentiei, catre sporirea pute
 • Ii conduci pe copii si pe ceilalti membri ai familiei pe un drum pavat cu un grad sporit de rezilienta, stabilitate emotionala si auto-control, prin cunoasterea si gestionarea intregului spectru de emotii si trairi omenesti.

Cum participi la eveniment?

 • Participarea la eveniment este GRATUITA.
 • Inscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Numarul de locuri este limitat la 300 de persoane.

Termenul limita pentru  inscriere este luni, 24 august.

Misiunea noastra este sa cream un mediu academic care sa ii pregateasca cu adevarat pe copii pentru viata si sa ii faca sa se simta motivati sa isi indeplineasca adevaratul potential uman.

Iti multumim ca ne impartasesti viziunea si te asteptam la conferinta!

Inscrie-te completand formularul de mai jos

Inscrierile s-au incheiat. Va asteptam, cu drag, la editiile urmatoare ale evenimentelor Shakespeare School. Va multumim!

socialIcons