Conferinta Shakespeare School – Editia a V-a

Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viața?

La Shakespeare School, abordam in procesul educativ o viziune in care facem din bunastarea copiilor o prioritate. Aici nu educam numai Campioni la Limba Engleza, ci si Campioni la Viata!

Intrucat totul incepe cu noi, dragi parinti si profesori, va invitam cu mare bucurie online, la cea de-a V-a editie a Conferintei cu tema “Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viața?”.

In cadrul acestei conferinte, vom descoperi impreuna cele 6 elemente care conduc la succesul copiilor nostri in viata.

 1. Invatarea socio-emotionala – vom afla cum Invatarea socio-emotionala ii ajuta pe copii sa invete limba engleza intr-un mod placut si eficient
 2. Stima de sine – vom explora cum putem creste stima de sine a copiilor si, astfel, sa-i ajutam sa isi foloseasca la capacitate maxima abilitatile si cunostintele.
 3. Creativitatea – vom descoperi cum a ajuns aceasta competenta sa aiba un rol primordial pentru viitor si cum se poate “cultiva”.
 4. Comunicarea si colaborarea – vom afla cum ne putem adapta cerintelor educationale ale secolului 21 prin dezvoltarea capacitatilor de comunicare si colaborare.
 5. Gandirea critica – vom dezvalui cum ne ajuta gandirea critica sa invatam mai usor o limba straina, dar si sa facem fata situatiilor din viata de zi cu zi.
 6. Mindfulness – vom vedea in ce constau practicile de mindfulness, ce inseamna sa avem un stil de viata mindful si care sunt beneficiile pe termen lung asupra sanatatii noastre atat emotionale, cat si fizice.

Impreuna le putem oferi copiilor uneltele necesare pentru a se dezvolta si pentru a face fata cu brio provocarilor vietii moderne.

Adriana Alionte – Fondator Shakespeare School

ADRIANA ALIONTE

Este profesor de limba engleza si fondator Shakespeare School. A urmat cursuri de perfectionare in Marea Britanie la University of Edinburgh, Scotia. A participat la numeroase traininguri de specialitate, conferinte nationale si internationale pe teme de educatie.

“Inteligenta socio-emotionala” – prof. Andreea Paunoiu

“A educa mintea fara a educa inima nu inseamna educatie.” Aristotel

Atat studiile din domeniul neurostiintelor, cat si cele din psihopedagogie ne arata ca o concentrare exclusiva pe livrarea mecanica de informatii si ignorarea realitatii socio-emotionale a copiilor trebuie inlocuite cu o noua viziune in care bunastarea copiilor sa fie principala prioritate.

Acest lucru depinde intr-o mare masura de cultivarea inteligentei socio-emotionale, cel mai mare predictor al succesului in viata.

In cadrul acestei prezentari, vom adanci intelegerea asupra instantelor fiintei umane care trebuie luate in considerare. Vom vorbi despre:

– ce reprezinta inteligenta emotionala si importanta ei,

– ce reprezinta inteligenta sociala si importanta ei,

– ce reprezinta Invatarea socio-emotionala si care sunt strategiile folosite de Shakespeare School.

ANDREEA PAUNOIU

Este profesor, coordonator de curs si coordonator programe de dezvoltare personala la Shakespeare School. Avand pregatire si in domeniul psihologiei, in care detine o diploma de licenta si una de master, Andreea intelege importanta cultivarii inteligentei socio-emotionale si a integrarii celor mai recente descoperiri in neurostiinta in educatie. Ea crede cu tarie ca performanta academica este strans legata de dezvoltarea personala si doreste sa ofere cadrul-suport necesar progresului elevilor ei.

“Cum crestem stima de sine a copiilor?” – prof. Nicoleta Dinescu

Cum sa imi ajut copilul sa isi formeze un caracter puternic si rezistent? Cum sa il ajut sa isi dezvolte o atitudine sanatoasa caracterizata de receptivitate si curiozitate, si nu de teama de provocari si frica de greseli? Cum sa incurajez o comunicare deschisa si pozitiva?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile dificile care ne framanta pe noi, parintii si profesorii deopotriva, mai ales in aceste vremuri tulburi in care metodele traditionale de educatie sunt puse la grea incercare. O parte importanta a raspunsului este reprezentata de o doza sanatoasa de incredere in sine si, implicit, o stima de sine ridicata.

Impreuna vom explora diverse moduri de a dezvolta stima de sine a copiilor si de a-i ajuta astfel sa nu se indoiasca niciodata de abilitatile si cunostintele lor, de adevarata lor valoare.

A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Engleza – Spaniola, si a urmat apoi cursurile Masteratului de Lingvistica Teoretica, ambele in cadrul Universitatii Bucuresti. Odata cu infiintarea Shakespeare School in 2002, Nicoleta s-a alaturat echipei de profesori tineri si entuziasti ce organizeaza cursuri de engleza in acest centru de limbi straine. A urmat o perioada efervescenta de dezvoltare profesionala marcata de participarea la numeroase conferinte si cursuri de perfectionare. A obtinut certificatul Cambridge DELTA in domeniul predarii limbii engleze si a devenit trainer Cambridge CELTA in cadrul CELTA Training Division a Shakespeare School. De asemenea, a prezentat numeroase seminarii pentru elevi, profesori si parinti, cele mai recente fiind atelierele Bright Teachers organizate de Shakespeare School pentru profesorii de limba engleza si conferintele Shakespeare School „Copilul tau, Campion la Viata.”

“De la distractie la creativitate” – prof. George Ciuca

“Creativitatea este o insusire mistica”.

“Ori o ai, ori nu o ai.”

“Nu esti creativ, tu esti pe stiinte exacte.”

Toate aceste legende despre creativitate circula in imaginatia si in discursul nostru. Dar cate din ele sunt adevarate?

Vom descoperi impreuna si vom cauta sa privim raspunsurile din mai multe perspective. George Ciuca ne va vorbi despre creativitate, o competenta cruciala pentru viitor, in toate domeniile, despre cum poate fi invatata aceasta si despre rolul ei in dezvoltarea campionilor la viata.

GEORGE CIUCA

Este actor si profesor de limba engleza la Shakespeare School. Prin intermediul actoriei a descoperit principii de invatare, bazate pe joc si creativitate, pe care le aplica cu succes in lucrul cu elevii lui. Teacher George considera ca invatarea este un mod de viata, un proces continuu de descoperire si acumulare in care creativitatea conecteaza cunostintele.

“Comunicare si colaborare” – prof. Gina Podaru

La vremuri noi – nevoi noi. Secolul 21 presupune o adaptare extrem de rapida la noile cerinte ale societatii: in ultimii ani au aparut tehnologii noi, profesii noi, abordari economice noi, dar si tendinte educationale noi.

Chiar si abilitati precum comunicarea si colaborarea au un alt inteles in prezent. Comunicarea nu mai presupune doar scris si vorbit, ci ajunge pana la punctul in care include fluenta digitala. Nu ii mai vizeaza doar pe elevi, ci si pe parinti si profesori.

Colaborarea nu mai inseamna doar lucru in echipe, ci sta la baza invatarii aprofundate si faciliteaza acest proces prin crearea de comunitati de invatare, sustinere si motivatie.

Va asteptam alaturi de noi pentru a descoperi ultimele abordari in educatie si cum putem sa ii ajutam pe copii sa devina campioni!

GINA PODARU

Este profesor Shakespeare School si responsabila cu coordonarea si crearea de materiale pentru cursul YLE Movers. De-a lungul anilor s-a specializat in predarea limbii engleze obtinand certificatele Cambridge TKT si CELTA si a sustinut ateliere de perfectionare atat pentru profesorii Shakespeare School, cat si pentru pentru cei din Bucuresti in cadrul programului Bright Teacher la libraria Carturesti. Este pasionata de evolutia tehnologica si de felul in care aceasta poate reprezenta o resursa valoroasa in procesul de predare.

“De la clasa virtuala la viata reala cu ajutorul gandirii critice” – prof. Loredana Manolache

Cum ii putem ajuta pe cursantii nostri sa isi insuseasca cunostinte de limba engleza si strategii de examen dar si sa fie pregatiti, in egala masura, pentru o varietate de situatii de viata?

Metodele Shakespeare School incurajeaza deprinderea de cunostinte multiple si activeaza diferite tipare de interactiune si gandire, dintre care gandirea critica, una dintre cele 4 abilitati esentiale pentru secolul 21!

Pentru a afla mai multe despre imbinarea dintre gandirea critica in invatarea limbii engleze despre care Loredana Manolache ne va explica mai multe, participa si tu la Conferinta Shakespeare School Online din 14 Noiembrie!

Este profesor din anul 2009 la Shakespeare School,  absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi straine, si a Facultatii de Psihologie si Sociologie, cu un Masterat in traducere si multiple calificari de specialitate precum CELTA sau TKT. Loredana Manolache are o experienta semnificativa de lucru in predarea limbii engleze pentru multiple categorii de varsta. Experienta practica este dublata de lucrul conex in creare si coordonare de cursuri, traducere si colaborare in editarea de carti precum Ziggy si Zaggy Adventures in Englishland, precum si coordonare de proiecte educationale.

“Stil de viata mindful” – prof. Oana Campanie

Cu totii am trecut cel putin o data in viata prin momente dificile pe care poate nu le-am gestionat in cel mai eficient mod sau la care am reactionat impulsiv. Recent, am fost nevoiti sa ne adaptam intr-un timp foarte scurt la noi repere de normalitate, context in care nu ne-am fi imaginat cu doar cateva luni in urma.

Pe acest fond completat de stres si anxietate se poate ajunge foarte usor la perioade in care ne simtim coplesiti si ne este greu sa ne continuam activitatea intr-un mod sanatos, fie ca este vorba de viata personala, fie de cea profesionala.

Dar adultii nu sunt singurii care au de gestionat emotii puternice. Pentru copii, gestionarea stresului si a emotiilor noi poate fi o provocare considerabil mai mare decat pentru noi, adultii. De aceea, ei au nevoie de sprijinul si ghidarea noastra de fiecare data cand se confrunta cu astfel de situatii. Nu putem fi insa un model de bune practici pentru copii daca nu suntem noi insine suficient de bine echilibrati emotional pentru a-i ajuta.

Practicile de mindfulness sunt printre cele mai la indemana unelte pe care le putem aplica zi de zi pentru a ne gestiona mai bine emotiile, pentru a ne recapata rabdarea si concentrarea si, nu in ultimul rand, pentru a oferi sprijin emotional copiilor nostri.

OANA CAMPANIE

Este profesor și coordonator de curs in cadrul Shakespeare School. Avand o vasta experienta in pregatirea elevilor pentru examene Cambridge precum KET, PET, FCE sau CAE, ea pune accent nu doar pe imbunatatirea nivelului de limba engleza al elevilor sai, ci si pe dezvoltarea socio-emotionala a acestora, incurajandu-i sa devina cat mai constienti de propriile capacitati, responsabili, increzatori si empatici fata de cei din jurul lor.

Programul conferintei

ORAR
ACTIVITATI
15:45 - 16:00
Accesul participantilor pe ZOOM
16:00
Adriana Alionte - fondator Shakespeare School
16:00 - 16:20
Andreea Paunoiu - Profesor de limba engleza & coordonator cursuri si programe de dezvoltare personala
16:20 - 16:40
Nicoleta Dinescu - Profesor de limba engleza & Director Academic Shakespeare School
16:40 - 17:00
George Ciuca - Profesor de limba engleza & Actor
17:00 - 17:20
Gina Podaru - Profesor de limba engleza & Coordonator cursuri
17:20 - 17:40
Loredana Manolache - Profesor de limba engleza & Coordonator cursuri si proiecte educationale
17:40 - 18:00
Oana Campanie - Profesor de limba engleza & Coordonator cursuri
18:00 - 18:15
Sesiune Q&A

Cui i se adreseaza

 • Parintilor implicati care vor sa fie la curent cu cele mai recente abordari din domeniul educatiei;
 • Tinerilor parinti care vor sa isi dezvolte cunostintele de parenting;
 • Educatorilor pasionati care vor sa integreze cele 6 elemente ale succesului ca principala paradigma educationala in activitatile de predare, pentru a-i ajuta pe copii sa invete limba engleza intr-un mod placut si sa isi dezvolte abilitati de viata importante;
 • Profesorilor cu vocatie care vor sa sprijine dezvoltarea personala a elevilor.

Speakeri

La sfarsitul acestei conferinte, vei fi in masura sa:

 • Intelegi si sa aplici cele 6 elemente ale succesului pentru a-i ajuta pe copii sa exerseze limba engleza intr-un mod placut acasa.
 • Cunosti semnificatia invatarii socio-emotionale, a stimei de sine, a stilului de viata mindful si cateva modalitati practice in care pot fi cultivate in randul copiilor.
 • Definesti cei 4 C (Creativitate, Comunicare, Colaborare si Gandire Critica) si sa folosesti tehnici utile de cultivare a acestora in cazul copiilor.

Cum participi la eveniment?

 • Participarea la eveniment este GRATUITA.
 • Inscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Numarul de locuri este limitat la 300 de persoane.

Termenul limita pentru  inscriere este Vineri, 13 Noiembrie.

Misiunea noastra este sa cream un mediu academic care sa ii pregateasca cu adevarat pe copii pentru viata si sa ii faca sa se simta motivati sa isi indeplineasca adevaratul potential uman.

Iti multumim ca ne impartasesti viziunea si te asteptam la conferinta!

Inscrie-te completand formularul de mai jos

07 | Formular Conferinta - Campioni la Viata
Confirm ferm prezenta la conferinta *
Esti profesor de limba engleza? *
Sunt de acord sa primesc emailuri si/sau SMS-uri din partea Shakespeare School *

Scopul colectarii si prelucrarii acestor date: interes legitim. Aveti dreptul de a ne solicita accesul la datele cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora, de a ne solicita restrictionarea prelucrarii sau de a va opune prelucrarii precum si dreptul la portabilitatea datelor. Politica de Confidentialitate.

socialIcons