Blog

Copilul tau este atras de muzica? Iata cum il poti ajuta sa invete mai usor!

MiniArtShow-povesti-cu-note-muzicale-bilete

 

Exprimarea muzicala este o forma naturala de comunicare. Cu toate acestea, unii copii canta sau “bat” ritmul, in mod instinctiv, mai usor decat altii. Copiii care sunt incantati de muzica, sau care experimenteaza, incercand sa reproduca ritmul, tonurile, tiparele din melodii in viata de zi cu zi, poseda un nivel inalt de inteligenta muzicala. Din fericire, exista numeroase feluri in care ii putem ajuta sa invete mai usor.

Cum se comporta un copil muzical?

– Ii place sa cante la instrumente muzicale sau din voce
– Recunoaste tipare muzicale, sau tonuri, cu usurinta
– Memoreaza foarte usor cantece sau melodii
– Intelege structura muzicala, ritmul sau notele
– Poate diferentia sunetele foarte usor

Cum il putem ajuta sa invete mai usor?

Avem la dispozitie o sumedenie de metode care pot face din activitatile de invatare adevarate oportunitati de distractie pentru copiii nostri muzicali. Iata cateva dintre acestea:

– Ascultarea muzicii pe fundal, in timp ce acestia lucreaza. S-a constatat ca melodiile care au 60 de batai pe minut (precum cele din stilul baroc), incurajeaza generarea de unde beta in creier si determina aparitia unei stari de receptivitate relaxata.

– Folosirea muzicii in cadrul recapitularilor poate fi de mare ajutor intrucat muzica are abilitatea de a evoca sentimente si amintiri. Daca, pentru fiecare subiect dintr-o materie se asculta un tip diferit de muzica de fundal, asocierile cu acel subiect vor determina copilul sa isi aminteasca mai usor, atunci cand va fi testat.

– Invatarea prin texte muzicale – exista foarte multe cantece folosite pentru a introduce o anumita parte a gramaticii, de exemplu (adverbe, verbul a putea – can, prepozitii de loc etc.)

– In curajarea de a crea versuri, cu ritm si rima, care sa contina informatia pe care trebuie sa o memoreze si sa o foloseasca. Copiii muzicali vor avea initiativa de a face acest lucru si este o idee buna sa ii incurajam.

– Exista, de asemenea, o multime de cantece, numite Jazz Chants, care pun accent pe ritm, si care sunt folosite pentru a practica ritmul, accentul in propozitie, pronuntia, vocabularul si, chiar gramatica. Acestea sunt cantate, intai, de catre profesor, urmand ca elevii sa repete ceea ce aud.

La Shakespeare School aplicam toate aceste metode si multe altele, pentru a ne asigura ca studentii cu un nivel crescut de inteligenta muzicala, se bucura de o experienta de invatare eficienta, eficace si foarte, foarte placuta.

Asadar, da frau liber ritmurilor copilului tau si impleteste-i pasiunea, cu dezvoltarea personala!

 

Autor articol: Mihai Zoican – profesor de limba engleza la Shakespeare School

Culorile Shakespeare School
Cauti un curs de engleza pentru copilul tau la care sa vina cu drag si unde sa progreseze vizibil?

Atunci inscrie-l la o lectie gratuita de engleza pentru a face cunostinta cu metoda de predare Shakespeare School, indragita de mii de cursanti din Bucuresti. Apoi decizi daca il inscrii la un curs de vara intensiv de 2 saptamani la Shakespeare School in lunile iulie sau august.

Shakespeare-School_lectie-demo

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole