Blog

Cum alegi un centru de limbi straine?

Cum alegeti centrul de limbi straine cel mai potrivit?

 

Va doriti sa ii oferiti copilului dumneavoastra o educatie de calitate. Dar cum alegeti scoala de limbi straine potrivita? Exista pe piata de educatie din ce in ce mai multe oferte de cursuri de engleza pentru copii. Iar uneori este greu sa le diferentiati doar pe baza materialelor lor de promovare sau a site-urilor de prezentare.
Noi va sugeram cateva criterii vitale pe care sa le luati intotdeauna in considerare:

 

Reputatia si prestigiul scolii

Un prim element care va indica valoarea unui centru de limbi straine sunt certificarile si aprobarile pe care le detine.

Dar cel putin la fel de important este perceptia in ochii celor care i-au calcat pragul. Incercati sa culegeti cateva impresii de la cursantii si fostii cursanti ai scolii: cum s-au simtit la cursuri, cum au simtit relatia cu profesorul, ce progrese au facut.

Un alt criteriu este experienta pe care o are centrul de limbi straine – vechimea pe piata, numarul de cursanti pe care i-a pregatit de-a lungul timpului si rezultatele pe care acestia le-au avut.

 

Profesorii si oamenii scolii

Inca de cand intrati pentru prima data intr-o scoala de limba engleza, simtiti atmosfera si atitudinea pe care o au oamenii de acolo fata de dumneavoastra si fata de copii. Este important sa plecati cu impresia unui mediu deschis si pozitiv, unde oamenii sunt calzi si primitori.

Apoi, trebuie sa va interesati si de pregatirea si de experienta profesorilor.

Iar atunci cand vorbim despre cursuri pentru copii, este important ca profesorii sa fie buni pedagogi, sa indrageasca copiii si sa le transmita, pe langa cunostintele de limba engleza, si obiceiuri si principii care sa ii ajute mai apoi sa devina niste adulti puternici si frumosi.

 

Metoda de predare

Metoda de predare este esentiala pentru reusita cursului. Profesorii trebuie sa se poata apropia de copii, sa le castige increderea si sa adapteze activitatile de la curs la nivelul si la personalitatea cursantilor. Iar copiii trebuie sa vina cu placere la centrul de limbi straine si sa invete usor si cu drag.

 

Rezultatele obtinute de copii

Aflati daca este posibil ca, la finalul cursurilor de limba engleza, copiii sa obtina si o certificare recunoscuta international.

Certificarile si examenele aferente va ofera o evaluare obiectiva a progresului pe care il face copilul dumneavoastra. In plus, rezultatele de la examene vorbesc si despre eficienta cursurilor si pregatirea profesorilor.

Mai este important si ca dumneavoastra, parintii, sa fiti tinuti la curent permanent cu evolutia copilului. Intrebati cum veti primi informatiile despre mersul cursurilor, cum veti tine legatura cu profesorul, daca exista rapoarte periodice de progres, evaluari intermediare si finale.

 

Sediul unde vor avea loc cursurile

Un alt criteriu important in alegerea unui centru de engleza este apropierea de casa, de gradinita sau de scoala.

Dar, inainte de a va decide asupra unui centru de limbi straine, trebuie sa vedeti si spatiul unde se desfasoara cursurile, dotarile pe care le are scoala, atmosfera care-l va intampina acolo pe copilul dumneavoastra. Mai ales pentru cei mai tineri cursanti este de preferat un cadru intim, diferit de cel formal, al scolii. Ideal este un loc unde ei sa se simta confortabil, in largul lor si sa se poata concentra pe ceea ce este important – insusirea limbii engleze.

 

Va invitam la o lectie demo gratuita

Pentru a va usura alegerea, va invitam sa va inscrieti copilul la o lectie demonstrativa gratuita.

Astfel, ne puteti cunoaste mai bine, va putem raspunde la toate intrebarile si, in plus, veti vedea si dumneavoastra cum functioneaza metoda noastra si cum se va simti copilul dumneavoastra la lectiile noastre de limba engleza.

Pentru inscriere, ne puteti trimite un e-mail cu datele dumneavoastra de contact (telefon, email), datele despre copilul dumneavoastra (nume si prenume, data si anul nasterii, scoala/gradinita), cursul dorit si data preferata la info@shakespeare-school.ro.

Va asteptam, cu drag!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole