Blog

Cum folosim Teoria inteligentelor multiple integrata in psihologia pozitiva, in beneficiul copiilor catre succes

652x450_120361-5-trucuri-pentru-a-creste-un-copil-mai-fericit

Autor: psihoterapeut Mirela Horumba

Intotdeauna am fost fascinata de modul in care functioneaza creierul nostru, al fiintelor umane. In ultimii 25 de ani neurostiintele, genetic, psihologia au facut salturi uriase in cunoastere si vin sa deschida noi orizonturi.

Conceptia stralucita a lui Howard Gardener, autorul Teoriei Inteligentelor Multiple, care a inceput sa fie implementata in intreaga lume, asupra competentei individuale a aratat implicatiile practice ale noului mod de a ne vedea stilul de inteligenta, prezent la fiecare dintre noi ca o combinatie distincta cu o componenta dominanta.

Ce vrea sa sublinieze de fapt Gardner? Ca toti suntem inteligenti, dar absolut toti si acest lucru este posibil datorita inteligentelor multiple existente in fiecare fiinta umana. Astfel putem vorbi de inteligenta verbala, logico-matematica, spatiala, kinestezica, muzicala, interpesornala, intrapesonala, naturalista – fiecare om fiind o combinatie unica intre acestea.

Isac Asimov spunea: “pentru cei care banuiesc ca inteligenta este un fenomen mult prea complex pentru a putea fi masurata printr-un simplu numar de tip IQ, rezultat in urma aplicarii unui test de inteligenta, teoria lui Gardner este o experienta stimulatoare si o usa larg deschisa spre a privi diferit fiintele umane.”

Si, in completare, parintele psihologiei pozitive, Mihaly Csikszentmihalyi, afirma ca “dupa ce ideile lui Gardner vor fi puse in aplicare pe scara larga, viitorul copiilor nostri va beneficia enorm .”

Este foarte important sa recunoastem si sa potentam toate inteligentele umane diferite, precum si toate combinatiile acestora. Diferentele majore dintre noi vin din acest amestec de inteligente in proportii variabile.

Gandeste-te cum se simte un copil care stie ca este inteligent? Cu putin ajutor din partea educatiei pozitive, stima lui de sine prinde aripi. Aripi sanatoase cu care poate avea o viata de calitate, o parte din bunastarea lui emotionala intorcandu-se si in comunitatea din care face parte.

Iti dai seama cum poate arata locul acesta minunat in care traim?

Si cum un parinte informat este mult mai puternic, te invit sa afli mai multe in cadrul evenimentului gratuit de parenting “Educatia pozitiva si teoria inteligentelor multiple”, organizat de Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School, care se va desfasura pe 11 mai 2016, ora 19, la hotelul Phoenicia din Bucuresti.

Evenimentul este sustinut de: Radio Itsy Bitsy, Romania Pozitiva, SuntParinte.ro, Gazeta de Stiri.ro, StiriONG.ro, B365.ro, Meseriadeparinte.ro, Edu-News.ro, Mamicaurbana.ro, Blidaru.net, nONGuvernamental.ro, DreamCatchers, SfatulParintilor.ro, FDSC, Cristianchinabirta.eu, Claudiuciobanu.eu

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole