Blog

Cum sa iti motivezi copilul sa indrageasca cititul

trucuri_citire_copii

Se spune ca o carte nu trebuie judecata dupa coperta ei; dar ce se intampla cand nu se trece de coperta? Cum reusim sa ii convingem pe copii sa citeasca o carte intr-o lume in care au la indemana ultimele aparitii in materie de tehnologie, mai ales ca, inca de la varste fragede, au tendinta de a respinge cititul, considerandu-l plictisitor?

Daca vreti ca cei mici sa indrageasca cititul, faceti-l interesant pentru ei

Stim ca, in general, elevii vad cititul ca pe o corvoada. De aceea ne-am gandit sa abordam aceasta tema intr-o maniera interesanta si provocatoare pentru ei. Astfel, la Shakespeare School,  grupele de YLE Flyers si Trinity Grade 6 participa la o activitate numita “Reading Circle”. La inceputul anului scolar, fiecare cursant primeste un volum adaptat la nivelul grupei in care se afla, urmand ca la fiecare 3 saptamani sa faca schimb de carti cu colegii. Initial, aceasta activitate poate parea o tema in plus pentru elevi, insa in spatele lecturii se afla provocarea de a-si convinge colegii sa vrea sa le citeasca cartea. Asadar, lectura se concretizeaza in proiecte care mai de care mai atragatoare si chiar in adevarate “strategii de marketing” pe care copiii le nascocesc in speranta ca vor atrage cat mai multi doritori pentru cartea lor.

copii care citesc

Cum ii ajuta un club de lectura pe copii?

La baza acestei activitati se afla o serie de elemente menite sa ajute la buna dezvoltare intelectuala a cursantilor nostri. Lectura unei carti in limba engleza contribuie la o imbunatatire semnificativa a vocabularului copiilor. Limbajul acestor carti este unul bogat, formulat in propozitii complexe a caror structura copiii o asimileaza in mod inconstient.

Un alt avantaj pe care il ofera cititul il reprezinta o crestere vizibila a stimei de sine si a abilitatilor de comunicare. Copiii se simt foarte bine cand vad ca sunt apreciati de catre colegi pentru munca lor, iar acest lucru ii determina sa isi dea cat mai mult interesul in a realiza o prezentare care sa aiba „lipici” la public. De asemenea, copiii care citesc reusesc sa isi exprime mult mai usor si mai fluent gandurile si ideile, deschid noi portite de comunicare, isi dezvolta imaginatia si, nu in ultimul rand, devin mult mai spontani in raspunsuri.

Iata alte cateva beneficii ale lecturii:

  • Imbunatateste puterea de concentrare
  • Ajuta capacitatea de memorare
  • Dezvolta creativitatea
  • Descopera unor noi interese
  • Contactul cu noi culture

Autorul britanic, Neil Gaiman, spunea ca o carte este un vis pe care il poti tine in mana, asa ca haideti sa le facilitam copiilor bucuria de a visa!

Keep calm & keep on reading!

 “A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.”

 Autor articol: Gina Podaru – profesor de limba engleza la Shakespeare School

Culorile Shakespeare School
Cauti un curs de engleza pentru copilul tau la care sa vina cu drag si unde sa progreseze vizibil?

Atunci inscrie-l la o lectie gratuita de engleza pentru a face cunostinta cu metoda de predare Shakespeare School,

indragita de mii de cursanti din Bucuresti. Apoi decizi daca il inscrii la un curs de vara la Shakespeare School in iulie sau august.

Shakespeare-School_lectie-demo

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole