Blog

Cursul CELTA, o dorinta implinita!

Norwich a fine city1

Imi amintesc cu?drag si cu emotie ziua de 01 iulie 2011. Atunci am aflat ca voi face?parte din grupul care va urma un curs CELTA in Norwich, Marea Britanie. Mi-am sunat parintii si prietenii sa le dau vestea cea mare. Trei luni mai tarziu, imi luam la revedere de la ei si plecam in calatorie.

Odata ajunsa acolo, am patruns in alta lume. Pusesem in bagaj mult entuziasm dar si teama de necunoscut. Aveam sa petrec o luna inconjurata de oameni straini mie, sa locuiesc intr-o alta casa, sa merg pe strazile altui oras si sa culeg din toate experientele doar lucruri utile si frumoase. Astazi, ii multumesc destinului si oamenilor care mi-au dat aceasta sansa!

Pe 10 octombrie 2011, la ora 8.45, a inceput aventura mea. Scopul acesteia era obtinerea certificatului Cambridge CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults), recunoscut si de institutii educationale internationale. Parea putin cam indraznet. Timp de patru saptamani, metodica predarii limbii engleze a devenit un stil de viata. Cursurile se desfasurau zilnic dupa acelasi program, foarte punctual si bine organizat. Seara, petreceam cateva ore cu gazdele mele, domnul si doamna Threadkell, apoi urcam in camera mea pentru a continua ?activitatea didactica?. Poate nu suna prea interesant, dar eu rareori am simtit asta ca pe o munca. Asa sunt eu. Prietena mea cea mai buna imi spunea ca dau prea multa atentie detaliilor dar cred ca meseria de profesor transforma acest posibil defect intr-o calitate.

Experienta cursului CELTA a fost grozava! Am cunoscut oameni deosebiti, am locuit la etajul unei case construita in stil Victorian, am vizitat Norwich, resedinta comitatului Norfolk, orasele Cromer si Cambridge. Am cules lucruri frumoase si? suveniruri. Acum fac parte din echipa Shakespeare School, nerabdatoare sa impartasesc si sa primesc.

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole