Blog

Cursul CELTA – povestea unei șanse uriașe

1239786_10202003565388634_530404175_nPovestea mea si a experientei CELTA a crescut, are aproape 4 anisori, iar in tot acest timp s-a imbogatit frumos cu oameni si experiente pe care putini le pot avea, atat pe plan professional cat si pe plan personal.

Poate multi se vor intreba de ce CELTA si nu oricare alt curs de dezvoltare profesionala.
Ei bine, raspunsul este simplu: acest curs a reprezentat atat o sansa de a accesa o varietate de resurse (putin comune intr-un univers educational ca cel din Romania) cat si sansa de a cunoaste si de a face schimb de experiente si viziuni cu oameni de-a dreptul fascinanti care la vremea aceea veneau din medii diferite.

Desi un curs scurt, pe toata durata acelei luni am format legaturi puternice cu colegii mei. Asta si pentru ca impartasirea unei experiente comune, aceea de a trece printr-un regim foarte intens de studiu si de lucru, ne-a apropiat si mai mult. Ne-am ajutat reciproc, ne-am sugerat idei pentru lectii si ne-am oferit feedback constructiv pentru lectiile viitoare.

In ceea ce-i priveste pe tutori, cu siguranta au stiut cum si cat sprijin sa ofere, ceea ce este de o importanta vitala pentru un profesor, as spune eu. Au avut grija sa ne lase imaginatia la lucru, fara a oferi ‘retete magice’ si ne-au lasat sa experimentam, pentru ca experienta de predare este un ‘experiment’ constant. Cu toate acestea, ne-au si oferit ghidare atunci cand am avut nevoie. Rezultatul pentru mine a fost unul excelent, munca grea fiind rasplatita de o frumoasa nota A ceea ce, statisticile spun, este un lucru destul de rar pentru candidatii din intreaga lume.
Un alt lucru foarte important pe care tutorii au facut pentru noi a fost acela ca ne-au deschis portile catre o sfera profesionala inalta, la care este o onoare sa ai acces. In urma cursului primul pas pe care l-am facut a fost acela de a deveni membru al unei organizatii internationale foarte importante in domeniu, organizatie prin intermediul careia am avut acces la conferinte unde am avut sansa sa cunosc personal speakeri foarte cunoscuti in domeniu, prin care se numara si Jim Scrivener. De acolo mi-am luat inspiratia, am testat noi metode, am lucrat la ele pentru a le imbunatati, acest lucru continuand si in ziua de astazi-in felul acesta simti ca traiesti si ca evoluezi!

10150080_10152178459164279_845316035_nPentru ca am avut sansa de a cunoaste oameni deosebiti din atat de multe medii, iata ca a fost posibil sa merg pentru un an ca profesor de limba engleza chiar in…Anglia!

Multi oameni m-au intrebat si inca ma intreaba ‘Cum? Ai predat engleza chiar in Anglia?’ Raspunsul desigur a fost acela ca da, este adevarat, acest lucru fiind posibil datorita CELTA. Spun acest lucru pentru ca in timpul interviului mi s-a spus ca obtinerea certificatului va conta foarte mult in procesul de selectie. Ceea ce probabil ca s-a si intamplat. Cert este faptul ca din peste 200 de candidati din Romania, am fost singura profesoara de limba engleza selectata. Imi aduc aminte si acum momentul in care am aflat vestea-picioarele au devenit subit cumva instabile iar vederea simteam cum ma pacaleste. A urmat un an provocator, insa stiu ca am invatat enorm de multe lucruri despre scolile private din Anglia, despre sistemul de educatie, despre cultura, ca sa nu mai vorbim despre limba!

Nu in ultimul rand, pentru un profesor care dorestesa se perfectioneze mai departe, CELTA este piatra de temelie, element absolut necesar pentru a fi acceptat(a) in cadrul altor programe de certificare internationala, unul dintre ele fiind CELT YL, extensia CELTA, curs ce ofera insa certificare in lucrul cu Young Learners. Certificatul obtinut este unul separat, conditia esentiala fiind aceea de a fi obtinut certificatul CELTA. Desigurca CELT YL mi-a oferit sansa sa cunosc alti oameni extraordinari, a deschis alte porti si m-a echipat cu alte abilitati de predare. Insa asta este o alta poveste, cu propriul ei parfum.

Si povestea continua…urmeaza alte articole pe care le voi scrie, cursuri pe care le voi face, alte conferinte si un curs DELTA!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole