Daniel, viitor astronaut pasionat de limba engleză

„Mama, ce limbă vorbesc oamenii în spațiul cosmic?”, întreabă Daniel, curios din fire. În fond, când ai doar 7 ani există atât de multe lucruri pe care le poți descoperi încât este dificil să nu pui întrebări, nu-i așa?!

„Una dintre cele mai vorbite limbi străine este limba engleză, așa că, eu cred că astronauții vorbesc limba engleză”, îi răspunde mama cu zâmbetul pe buze, fără să știe ce va urma să zică Daniel.

„Atunci trebuie să învăț limba engleză! Vreau să fiu astronaut!”

Când abia ai împlinit 7 ani, simți de parcă întreaga lume așteaptă să o descoperi. La 7 ani, Daniel a făcut cunoștință cu primele sale experiențe: prima lecție la școală, prima carte pe care a reușit să o citească singur, primul cățeluș pe care l-a primit de Crăciun de la părinții săi și primul costum pe care l-a îmbrăcat de Halloween, cel de astronaut. 

Și, încă de la 7 ani, Daniel știa că va ajunge să facă lucruri mărețe. Poate la fel de mărețe ca primul om care a ajuns pe Lună. Însă, întâi de toate, s-a gândit că trebuie să se pregătească bine, bine pentru viața de astronaut.

 

Ce era de făcut? Să învețe cel puțin o limbă străină, să fie primul la învățătură și să nu se dea bătut niciodată.

Ziș și făcut. Daniel a pornit, în scurt timp, în călătoria sa alături de Shakespeare School, astfel, prima etapă din planul său de a deveni astronaut a început. Obișnuit deja cu orele online, Daniel s-a așezat la birou, a pornit laptopul cu mare grijă și a spus numărătoarea inversă înainte să intre la primul său curs de limba engleză de la Shakespeare School.

3, 2, 1… Start!

Surprins de atmosfera relaxată de la curs, Daniel s-a simțit în largul său, deși, ca orice copil care intră într-un colectiv necunoscut, și el a fost destul de reticent la începutul orei. 

Îi era puțin frică să răspundă de teama de a nu greși, însă teacher l-a încurajat și iată că, în a doua jumătate a cursului, nu exista întrebare la care Daniel să nu știe răspunsul. Când s-a încheiat ora de limba engleză, a fugit să le spună părinților cât de mult i-a plăcut.

„A fost super!!! Am știut să răspund la întrebări și ceilalți colegi au fost drăguți! Și teacher ne explică tot cu răbdare și se și joacă cu noi!”, le spune Daniel plin de entuziasm. 

Asemenea primului pas făcut pe Lună, primul curs de limba engleză s-a dovedit a fi un salt uriaș pentru viitorul astronaut. Ba mai mult, acum, Daniel știe că poate realiza orice dacă își dorește îndeajuns de tare. Poate va mai dura puțin timp până ce va ajunge în spațiu, dar cu siguranță este pe drumul cel bun alături de Shakespeare School.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive