Blog

Daria, pe ritmuri de dans și de limba engleză

Daria pe ritmuri de dans si de limba engleza

La doar 9 ani, orice copil poate întâlni dificultăți în a se exprima artistic. Uneori, mediul în care se dezvoltă, familial sau școlar, nu îl motivează îndeajuns de tare să arate și celorlalți care este pasiunea sa. Acesta era și cazul Dariei.

 

Daria, așa cum își amintesc părinții ei, obișnuia să zburde prin casă și să danseze cât era ziua de lungă. „Îmi aduc aminte cât de dificil era să o pregătim seara de culcare pentru că avea atât de multă energie și ne cerea întotdeauna cinci minute în plus pentru a dansa”, spune mama Dariei, Luiza.

 

Pe măsură ce Daria creștea, părinții ei vedeau în fiica lor o adevărată înclinație către dans și au întrebat-o de nenumărate ori dacă vrea să încerce câteva lecții de balet. Daria, însă, era prea timidă și nu voia să danseze în fața altor oameni în afară de părinții ei.

 

Această timiditate a afectat-o și la școală. „Profesorii ne spuneau constant că nu răspunde la întrebările lor decât foarte greu și era vizibil stânjenită când trebuia să iasă la tablă. Noi o știam doar ca pe fetița veselă care nu ratează nicio oportunitate de a-și arăta dragostea pentru dans. Atunci, ne-am gândit că poate niște lecții aprofundate, alături de un grup prietenos de copii de o vârstă cu ea, ar putea să o ajute să se deschidă mai mult și să își sporească încrederea de sine”, spune Luiza. 

 

Așa că, imediat ce Daria a început clasa a treia, au hotărât împreună să o înscrie la cursurile de limba engleză de la Shakespeare School. Citiseră testimonialele părinților și cele ale cursanților și și-au dat seama că este locul potrivit pentru Daria.

 

Prima zi într-un nou colectiv poate fi dificilă, mai ales când copilul este destul de retras. Ei bine, Daria a aflat în prima zi de cursuri la Shakespeare School că are câte ceva de învățat atât de la colegii ei, cât și de la Teacher.

 

Teacher știa deja că Daria este puțin timidă, așa că a decis să încerce să o ajute să fie mai încrezătoare în propriile forțe, mai ales că deja se descurca mai mult decât admirabil la limba engleză. Astfel, în echipe de câte 3, Daria a primit sprijinul de care avea nevoie de la colegii ei și chiar a ridicat mâna de una singură de câteva ori.

 

Pentru că teacher a recunoscut potențialul Dariei și a îndemnat-o să își împingă puțin limitele, acum Daria este mult mai încrezătoare în propriile cunoștințe. Aflând, de asemenea, că este pasionată de dans, colegii ei și teacher au încurajat-o de nenumărate ori să continue această pasiune și să nu o abandoneze. 

 

Așa că, după câteva luni de cursuri la Shakespeare School și cu mai multă credință în propriile forțe, Daria le-a propus părinților ei să urmeze cursuri de balet. Și, fără niciun dubiu, s-a făcut remarcată prin energia și dorința de a deveni din ce în ce mai bună cu fiecare lucru nou pe care îl învăța.

 

„În curând o să dansez într-un spectacol și de abia aștept! Cred că dacă nu mergeam la Shakespeare School, nu reușeam niciodată să dansez în fața unui public”, spune Daria. 

 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care cursurile de limba engleză le promovează, pe lângă acumularea unui bagaj bogat de cunoștințe, este creșterea încrederii de sine. Și, după experiența Shakespeare School, Daria a cules mult mai multă încredere în sine prin interacțiunea atât de la colegii ei, cât și cu Teacher

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole