Blog

Despre începuturile Ioanei la Shakespeare School

Mini Serie Ioana Inceput NLS

„Și când ne întoarcem la cursurile de engleză?”

 

Această întrebare circulă prin mintea Ioanei de câteva săptămâni, însă nu a îndrăznit să îi dea glas. Ioana vorbește în fiecare zi cu colegii ei de la engleză pe WhatsApp și se întreabă unii pe alții când se vor revedea. „Cursurile online sunt super fun și îmi place că teacher ne primește la fiecare oră cu zâmbetul pe buze și e mereu voioasă.”

 

A trecut prima lună… a trecut și a doua lună… și a venit august, apoi septembrie. „Încă acasă… îmi e dor de teacher și de colegii mei.” le spunea Ioana lui Andrei și Ralucăi pe grupul pe care țin legătura. „Știți că la început îmi era frică să vorbesc cu ceilalți și când ridicam mâna să răspund greșeam de la emoții. Acum am reușit să fiu și eu mai încrezătoare și să mă împrietenesc cu voi.”

 

Într-adevăr, părinții Ioanei își aduc aminte cum a intrat pentru prima dată la cursul de limba engleză de la Shakespeare School acum aproape un an. Plină de emoții și aproape plângând, s-a despărțit de mama ei cu greu.

 

„Ioana, de ce să ocolim subiectul, nu era as la engleză. De aceea am și luat hotărârea să o înscriem la cursuri. Am citit multe articole despre cât de importantă este limba engleză pentru dezvoltarea copiilor și am ajuns la site-ul celor de la Shakespeare School unde detaliau metodele de predare și celelalte activități de midfulness și ni s-a părut alegerea potrivită.”

 

La prima oră, Ioana s-a fâstâcit până și-a dat seama că dacă se culcă pe o ureche nu va învăța nimic. „Dacă nu ridic mâna, teacher o să creadă că sunt leneșă și nu vreau să învăț.”

 

 

Când a ochit ocazia perfectă și credea că știe răspunsul corect, a ridicat mâna. „The snow are white”, a spus încrezătoare. Teacher i-a spus, cu o voce caldă și blândă, că verbul este pus la plural și trebuie la singular. Ioana s-a panicat. „Gata, am greșit-o și p-asta. Acum ce fac?”

 

Văzând că îi e frică să răspundă și că s-a panicat, teacher a încercat să o ajute prin joc. Imediat, Ioana a avut răspunsul corect! „Hmm, nu este atât de greu…”

 

Ioana s-a dus, timp de jumătate de an, la fiecare curs cu voie bună și dorința să demonstreze tuturor că poate învăța limba engleză cu ușurință. Desigur, de-a lungul drumului, s-a mai lovit de câteva obstacole pe care le-a doborât cu ajutorul doamnei profesor.

 

„Timpurile verbale mi-au dat bătăi de cap rău de tot. Mama și tata cred că se săturaseră de câte exerciții făceam pentru că nu reușeam să le înțeleg. În plus, la fiecare curs de engleză îi puneam întrebări lui teacher și îmi explica de fiecare dată foarte calm, iar, în final, am reușit să le înțeleg. Acum dacă mă întrebi orice, știu să îți răspund super repede.”

 

La fiecare curs, Ioana era cea care punea cele mai multe întrebări, iar teacher era bucuroasă că vrea să învețe și că nu mai este atât de reticentă ca la început. Acum începe clasa a 5-a în toamnă și deja s-a înscris la cursurile de la Shakespeare School pentru noul an școlar.

 

„Când am văzut că o să începem din nou cursurile de engleză, am strigat de bucurie!! Părinții mei cred că s-au cam speriat, dar le-am zis imediat să mă înscrie și pe mine. Abia aștept să mă întorc la Shakespeare ca să pot să-i revăd pe teacher și pe colegii mei!”

 

despre inceputurile ioanei la shakespeare school

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole