Blog

Despre prima mea intalnire cu un colegiu britanic

Am avut bucuria sa primim din partea lui Vladimir Pechi, castigator al Shakespeare School Essay Competition 2015, categoria 11 – 14 ani, un frumos articol despre prima sa experienta intr-o tabara internationala de limba engleza.

Va lasam sa o descoperiti, impreuna cu el.

Despre prima mea întâlnire cu un colegiu britanic

image2

 

Tabăra de la Clifton College – Bristol,  Anglia, la care am avut privilegiul de a participa în urma câştigării locului I la concursul Shakespeare School Essay Competition, a fost o experienţa unică. Întotdeauna programul a fost interesant şi plin de opţiuni.

Condiţiile de cazare au fost minunate. Camerele destul de mari si confortabile, iar la masă aveai de unde alege feluri foarte gustoase.

Activităţile au fost diferite în funcţie de grupa de vârsta, Kids- sub 13 ani şi Teens- peste 13 ani. Copiii aveau dimineaţa diferite activităţi care includeau sport, pictură, artizanat şi altele, după prânz urmând cursurile, iar activităţile de seară erau comune cu ale grupei adolescenţilor.

Făcând parte din grupa Teens, eu am avut cursurile dimineaţa. Acestea au avut mereu teme diverse, stimulante şi adesea profesorii ne întrebau despre opiniile noastre, creându-se astfel discuţii interesante. Cursurile au fost organizate pe nivele de cunoştinţe (în urma unei testări iniţiale), ceea ce determina alegerea subiectelor abordate, au fost mereu interactive, punându-se accentul pe vocabular si expresii.

După-amiaza aveam o multitudine de opţiuni. Puteam să alegem între practicarea diverselor sporturi, a merge la piscina colegiului, sau a face o excursie de shopping în oraş. Am avut şi două tururi ale oraşului în care se afla campusul, unul la pas si unul cu un autobus supraetajat. Bristol mi s-a parut un oraş foarte frumos, cu multe obiective de vizitat.

image3

Seara aveam activităţi precum discotecă, cinema, campionate de sport, seara talentelor şi altele.

Excursiile au fost foarte frumoase. Am vizitat Londra, Oxford, Cardiff şi Bath. Am mers deasemeni la Stonehenge şi în Longleat Safari Park. La Cardiff am vizitat muzeul de istorie naturală. La Bath am făcut un tur cu un autobus de Sightseeing (autobus supraetajat care te plimbă prin oraş în timp ce asculţi un ghid audio) şi apoi am fost la băile romane de acolo, care mie personal mi-au plăcut mult. La Oxford am vizitat câteva universităţi şi muzeul Ashmolean. La Londra am admirat de la exterior marile obiective precum Casa Parlamentului cu celebrul Big Ben, roata gigantica London Eye şi Palatul Buckingham. Aş fi vrut să văd şi schimbarea gărzii şi multe alte  lucruri, de aceea îmi doresc să revin în Londra în viitor.

Am povestit aici foarte pe scurt ce s-a întâmplat în această tabără care parcă n-aş fi vrut să se termine, în care am trăit experienţe minunate, am legat prietenii frumoase şi din care am rămas cu amintiri de neuitat!

****************

Pe acei dintre voi care viseaza deja la o astfel de experienta, va invitam sa participati la urmatoarea editie a Shakespeare School Essay Competition. Oricine dintre voi poate fi printre castigatori.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole