Blog

Două săptămâni până la finish în Marea Cursă către Marea Britanie

Până pe 28 februarie elevii mai au timp să se înscrie la Shakespeare School Essay Competition, concursul național de creație în limba engleză cu tradiție în peisajul educațional românesc. Competiția premiază anul acesta ideile originale despre cum se poate păstra planeta “verde”. Cei mai talentați participanți  vor fi răsplătiți cu tabere de vară în Marea Britanie și multe alte premii surpriză.

Imagine Essay Competition 2 saptamani 2015 600x300pxProvocarea ediției cu numărul 7 a concursulului Shakespeare School Essay Competition este: Think green, speak green, act green! Participanții trebuie să scrie un eseu original în limba engleză prin care să își exprime propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare. 

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Înscrierea eseurilor în concurs se poate face simplu, gratuit, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 28 februarie 2015. Vor intra în finală și vor fi premiate cele mai bune 30 de eseuri.

Cele mai creative idei, exprimate în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top. Câștigătorii competiției își vor putea exersa engleza “la ea acasă” și vor lua parte la activități distractive alături de tineri din toate colțurile lumii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Anul acesta competiția va fi susținută de Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri. Andrei și-a asumat misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite în calitate de ambasador al competiției.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole