Blog

Drumul unei tinere românce spre Oxford sau cum îți poate influența viitorul pasiunea pentru limba engleză

Andreea Itu 2Atunci când faci un lucru cu pasiune, orice vis devine posibil. Puțini tineri din România îndrăznesc să viseze, măcar, că ar putea ajunge într-o zi să studieze la o universitate prestigioasă din Marea Britanie, cum este Oxford University, asemenea unor personalități marcante din lumea științei, a literaturii sau a politicii.

Andreea Itu, o tânără absolventă de liceu din București a avut acest vis, a crezut în forțele proprii și și-a văzut dorința îndeplinită. Începând din luna octombrie 2015, Andreea va studia la University of Oxford.

Drumul ei până acolo a pornit încă din primii ani de studiu la școală, când a început să se implice cu pasiune în studiul limbii engleze. La sfârșitul ciclului primar promova examenul pentru admiterea în clasa de engleză intensivă cu punctaj maxim. A urmat participarea la prima ediție a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, în 2009, la care a câștigat premiul întâi.

Motivată de aceste rezultate și de pasiunea sa, Andreea și-a continuat studiul limbii engleze în cadrul mai multor cursuri desfășurate la Shakespeare School.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Cursurile pe care le-am frecventat la Shakespeare School, mi-au fost de un real ajutor în pregătirea pentru susținerea examenelor FCE, în 2010 și IELTS, în vara anului trecut. Orele de curs interactive, la care am luat parte cu plăcere de fiecare dată, au contribuit la obținerea unor rezultate foarte bune. Nota 8.5 (9 fiind cea maximă) pe care am obținut-o la examenul IELTS a îndeplinit cu ușurință condițiile nivelului de limbă engleză impuse de cele cinci universități din Marea Britanie la care am aplicat, inclusiv de University of Oxford, unde voi fi studentă, începând din luna octombrie.” spune Andreea Itu.

Andreea este un exemplu de urmat pentru orice copil sau tânăr român, demonstrând prin povestea drumului său către Oxford că performanța este întotdeauna rezultatul pasiunii. Părinții care își doresc pentru copiii lor un viitor la fel de frumos ca cel al Andreei, sunt așteptați să îi înscrie în noua serie de cursanți Shakespeare School, dornici să își descopere sau să își dezvolte pasiunea pentru limba engleză.

Studiul unei limbi străine devine cu atât mai eficient cu cât are loc într-un mediu prietenos, după o metodă de predare interactivă, alături de o echipă de profesori foarte bine pregătiți. Shakespeare School oferă cursanților o astfel de experiență. Activitățile, adaptate aptitudinilor diferite ale cursanților, îi ajută să își perfecționeze nivelul limbii engleze, dar și să își dezvolte abilități pentru viață, cum ar fi încrederea în sine, spiritul de echipă, creativitatea, atenția și puterea de concentrare, comunicarea și implicarea socială.

Rezultatele Shakespeare School sunt dovedite de procentajul foarte ridicat de promovare a examenelor internaționale de limba engleză. Anul trecut, centrul a înregistrat o rată de promovabilitate a examenelor Cambridge de 96% din cei peste 420 de cursanți, în cazulexamenelor Trinity, promovabilitatea fiind de 100% din cei peste 200 de cursanți.

Cele trei sedii ale centrului de învățare a limbii engleze Shakespeare School, distins cu titlul de Centru de Platină pentru Pregătirea Examenelor Cambridge, își deschid porțile în perioada 31 August – 18 Septembrie pentru încrierile în noul an școlar 2015 – 2016.

La înscriere, pentru copiii cu vârsta peste 8 ani este necesară o testare a nivelului de limba engleză, oferită GRATUIT Shakespeare School. Astfel, fiecare cursant va afla care este cursul potrivit pentru el.

Detalii despre programele oferite se găsesc pe site-ulShakespeare School, latel: 021.230.2006 sau pe e-mail, la info@shakespeare-school.ro.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole