Blog

Elisa și pregătirea pentru examenele Cambridge

Elisa si pregatirea pentru examenele Cambridge

Toată familia o știe pe Elisa ca fiind perseverentă de fiecare dată când își propune ceva. Pentru ea, spune mama ei, „nu există imposibil.” Convingerea că nimic nu este prea dificil și, bineînțeles, încrederea în sine pe care și-a construit-o de-a lungul timpului au reușit să o motiveze să-și atingă cele mai înalte țeluri. 

„Printre primele lucruri pe care și a propus să le stăpânească de una singură a fost mersul pe bicicletă. A refuzat chiar și roțile ajutătoare, darămite ajutorul nostru propriu-zis, deși făceam tot posibilul pentru a fi aproape de ea în caz că se rănea. Acest prim succes cu bicicleta a însoțit-o în toate lucrurile pe care și le-a propus de-a lungul timpului, până acum, la vârsta de 16 ani”, spune mama Elisei.

Elisa a început să frecventeze cursurile Shakespeare School acum mai bine de 2 ani când se pregătea, în paralel, și pentru Olimpiada de Limba Engleză, unde a reușit să ia un premiu foarte bun. Și întrucât concursurile au jucat un rol important în educația Elisei, nu este de mirare că acum țintește la un calificativ impecabil la examenele Cambridge. 

„Primul examen Cambridge pe care l-am dat a fost KET și am continuat, apoi, cu PET și FCE, însă, acum, dorința mea cea mai mare este să reușesc să obțin cel mai bun rezultat la CAE pentru că vreau să studiez în străinătate după ce termin liceul. 

Fiecare examen pe care l-am dat a necesitat multă pregătire, însă, CAE pare mult mai dificil decât mă așteptam. Totuși, teacher m-a încurajat de fiecare dată când a simțit că sunt puțin stresată și acest lucru m-a ajutat să-mi consolidez încrederea în mine, dar, mai ales, și în cunoștințele mele de limba engleză”, spune Elisa. 

Participând la cursurile de pregătire pentru examenul CAE, Elisa a reușit să facă progrese impresionante. De altfel, când s-a înscris la acest curs, ne-a detaliat toate obiectivele sale și, implicit, aspectele pe care vrea să le îmbunătățească pentru a obține un calificativ cât mai bun la examen. 

„Încă de când eram mică am știut foarte bine ce vreau să obțin și, de fiecare dată când voiam să-mi îndeplinesc un nou obiectiv, nu renunțam până când nu reușeam. Cred că acest lucru m-a ajutat să obțin rezultate bune la examenele anterioare, precum și la concursurile la care am mai participat. 

Prietenii mei spun, deseori, că sunt prea ambițioasă. Totuși, dorința de a excela m-a adus în acest punct în care mă gândesc la ce facultate din străinătate vreau să aplic. De aceea CAE este foarte important pentru mine și de aceea am ales să mă pregătesc la Shakespeare School. Împreună cu profesorii de aici am obținut premii și calificative foarte bune, așa că nu mă îndoiesc că și la CAE voi obține unul la fel de bun.”

Pregătirea pentru examenele Cambridge este, mai mult ca sigur, complexă, întrucât trebuie să îți perfecționezi abilitățile de listening, speaking, writing și reading, în același timp. La Shakespeare School, însă, cursanții noștri se pregătesc într-un mediu relaxant și motivant, au acces la o mulțime de resurse, iar profesorii îi îndrumă îndeaproape. 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole