Blog

“Engleza pentru Viata in liceul tau” – Colegiul National “Sfantul Sava”

IMG 20140313 130426
 
Ieri a avut loc primul eveniment din seria “Engleza pentru Viata in liceul tau”, campanie de promovare a voluntariatului in randul tinerilor. Evenimentul s-a desfasurat in superba sala de festivitati a Colegiului National “Sfantul Sava”, colegiu ce s-a alaturat miscarii educationale a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

Evenimentul a avut rolul de a le deschide tinerilor liceeni apetitul pentru voluntariat si de a-i face sa inteleaga ca implicarea lor poate avea un efect important asupra copiilor din centre sociale. Primind din cunostintele voluntarilor, dar mai ales, primind afectiunea lor, copii devin mai increzatori in fortele lor, pun mai mare accent pe educatie si ii vad pe voluntari ca modele de urmat.1932273_716146578430473_1622469556_nLa eveniment au participat si voluntari mai vechi ai asociatiei, la randul lor liceeni ce invata la Colegiul National “I.L. Caragiale”, Colegiul National “Elena Cuza” si Colegiul National “Sfantul Sava”. Ei le-au vorbit tinerilor din public, in cuvinte simple si calde, despre experienta de voluntariat, despre evolutia lor si a copiilor si satisfactiile pe care le aduce gestul de a darui.

IMG_20140313_131920Tot ei au pus in scena o scurta piesa de teatru forum ce ilustreaza viata copiilor intr-un centru social. Subiectul piesei a fost influenta pe care cei din jur o pot avea asupra copiilor din medii defavorizate si cum ii putem incuraja pe acestia sa aiba incredere in ei, sa invete si sa isi depaseasca conditia. Scenata a fost interactiva, iar rolul publicului a fost de a schimba finalul nefericit intr-unul fericit. Liceenii au intervenit in spectacol printr-o bataie de palme si au inlocuit, pe rand, personajele, incercand sa gaseasca solutii eficiente pentru problema.

IMG_20140313_131522Iar pentru a intelege care este rolul voluntarilor “Engleza pentru Viata” si ce fac ei concret in centrele sociale, tot in cadrul evenimentului a avut loc si un mini-training despre predarea prin joc, o demonstratie de activitati interactive prin care voluntarii le pot transmite copiilor noi cunostinte de engleza. Demonstratia a fost sustinuta de Ileana Netcu, coordonator educativ al programului de voluntariat “Engleza pentru Viata” si profesor de engleza la Shakespeare School.

IMG_20140313_133155Speram ca tot mai multi tineri sa constientizeze ca schimbarea pe care o pot face in comunitate conteaza si eforturile lor cumulate le pot aduce un viitor mult mai bun acestor copii ce nu au avut din start acelasi sanse.

Asteptam cat mai multi liceeni sa se inscrie in progam, pentru ca avem deja centre care ne-au solicitat ajutorul si multi copii asteapta noi tineri profesori care sa le predea limba engleza prin joc.

Inscrierea in program se face printr-un e-mail cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie in limba engleza, la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.

YOU can make a difference!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole