Blog

Erica în căutarea carierei perfecte

Erica in cautarea carierei perfecte

Nu este întotdeauna ușor să decizi ce vrei să faci pentru restul vieții tale, mai ales atunci când abia ai împlinit 16 ani. Erica știe acest lucru cel mai bine. Toți cei din jurul său au întrebat-o încă de când era la grădiniță ce vrea să devină când va crește mare, însă, acum, parcă așteptau un răspuns final cât mai repede cu putință. 

Presiunea pe care o simțea pe umerii ei nu a dispărut nici când s-a decis (prima dată) ce carieră vrea să urmeze. „Vreau să mă fac avocat!”, spunea Erica entuziasmată când abia intrase în clasa a VII-a. Pe vremea aceea, a crezut că așa va rămâne: va crește mare, va termina liceul și va urma Facultatea de Drept. 

Peste câteva luni, însă, când a început un serial despre criminalistică, s-a răzgândit. Acum voia să studieze criminalistica… până când a început un alt serial despre o echipă de jurnaliști și a vrut să aplice la o facultate de jurnalism. Și tot așa până când, în clasa a X-a, s-a decis în sfârșit: „O să mă fac dentist!”

„Nu aș spune că sunt nehotărâtă, ci, mai degrabă, mi se pare dificil să stabilesc acum ce vreau să fac tot restul vieții. Știu că nu mă grăbește nimeni, însă tot simt că lumea din jurul meu se așteaptă să iau o decizie cât mai repede posibil. Totuși, cum aș putea să aleg când eu nu am experimentat nici măcar pentru o secundă cariera pe care o voi alege?”, spune Erica.

Cum Erica încearcă întotdeauna să facă cea mai bună alegere, a făcut o listă cu cele mai bune facultăți, atât din țară, cât și din străinătate, la care ar putea aplica. În cele din urmă, a ajuns la concluzia că i se potrivește King’s College, o universitate din Londra. 

„Mi-a plăcut foarte mult prezentarea departamentelor și istoria universității. M-am gândit destul de mult la criteriile de selecție a unei universități și King’s College a bifat toate căsuțele importante”, spune Erica.

Pentru a studia la King’s College, însă, știa că trebuie să cunoască limba engleză la un nivel avansat, iar orele de la liceu nu puteau fi de ajuns. Așa că, perfecționismul care o caracterizează a îndemnat-o să se înscrie la cursurile de limba engleză de la Shakespeare School în speranța că până la admitere se va descurca impecabil la limba engleză. 

Floare la ureche. Cei doi ani de cursuri parcă au zburat, iar acum, Erica se pregătește de admitere… la literatură engleză. De-a lungul călătoriei sale alături de Shakespeare School, a descoperit că medicina dentară nu i se potrivea atât de bine. 

„Când am început să merg la cursurile de la Shakespeare School eram convinsă că mi-am găsit drumul în viață. Deja îmi făceam planuri mari și mă gândeam cât de bine va fi să învăț medicina dentară în Londra. În timp, însă, am descoperit că marea mea pasiune este, în realitate, literatura. Nu m-am identificat niciodată la fel de mult cu altceva în afară de cărți și, cu cât teacher îmi recomanda mai multe cărți în limba engleză și ajungeam să le discutăm, cu atât interesul meu pentru literatura engleză a crescut. 

Așa că, în final, am rămas cu gândul la King’s College, dar m-am mutat la Departamentul de Literatură Engleză. Nu pot decât să mă bucur că în sfârșit simt că sunt pe drumul cel bun și, poate dacă nu urmam cursurile de la Shakespeare School și nu întâlneam oameni atât de pasionați de limba engleză, nu reușeam să-l găsesc”, spune Erica.

Chiar dacă, uneori, pare că durează mai mult să-ți descoperi drumul în viață, nu trebuie să te demoralizezi. De cele mai multe ori, răspunsul se află chiar în fața ta, într-un serial, în sfatul unei persoane apropiate sau chiar în cadrul unui curs de limba engleză.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole