Blog

Essay Competition: Povesti de succes (1) – Teodora Fratila

Shakespeare School Essay Competition este un concurs care nu isi uita participantii, ci ii urmareste in continuare, bucurandu-se de reusitele lor. I-am intrebat pe finalistii editiei din 2012?ce a insemnat pentru ei castigarea unui premiu la Essay Competition si cum i-a influentat participarea la concurs, dar si de ce cred ca tinerii din Romania ar trebui sa raspund? provocarii Essay Competition.

Pentru ei, Shakespeare School Essay Competition a fost o experienta extraordinara pentru ca le-a dat curaj si incredere, i-a inspirat si i-a motivat sa isi foloseasca imaginatia, sa scrie mai mult si sa fie cat mai non-conformisti.

Iar acum sa vedem cat de mult s-a bucurat Teodora Fratila de experienta 2012 School Essay Competition.

Teodora Fratila

?rasplata cea mai frumoasa e multumirea de sine pe care o ai cand afli ca eseul tau s-a remarcat printre mii?Teodora_Fratila

Povestea mea nu e cu nimic mai speciala decat a oricui altcuiva. Am participat pana acum la ultimele doua editii ale acestui concurs, de fiecare data pentru simplul fapt ca am simtit ca am ceva de spus in legatura cu tema propusa pentru eseu. Si sunt sigura ca fiecare dintre noi are cate ceva de spus, iar daca reusesti sa iti ambalezi cu putin talent ideea, poate iesi ceva extraordinar. Cred ca frumusetea acestui concurs consta mai ales in temele propuse.

Am fost foarte incantata sa vad tema pentru anul acesta – iti da atata libertate, sa scoti la iveala toate ideile ascunse in tine, principiile tale, idealurile si visele – toate incap in acel eseu, pentru ca el reflecta, la urma urmei, modul in care privesti tu viata, ce doresti si cum simti ca ar trebui sa fie. Iar fiecare dintre noi cred ca are o viziune proprie asupra aspectelor acestora, si tocmai de aceea poate sa impresioneze impartasindu-o.

E mult mai mult decat un concurs de engleza – intr-adevar, e unul de creatie. E, de fapt, ca in viata: castiga cine aduce ceva nou, cine se face remarcat, iese din multime si lasa o impresie puternica – nu numai prin eseu, ci si la interviu, undei ai doar cateva minute sa te faci placut si sa uimesti juriul.

Anul trecut, mi-am conceput eseul punand in cateva minute pe hartie ideile care imi venisera de fiecare data cand, avand cateva momente libere, ma gandeam la tema nonconformismului. Am simtit si eu ca pusesem mai mult suflet si creasem ceva mult mai bun decat in anul precedent, dar am fost foarte surprinsa si incantata sa aflu ca am sa particip la interviuri si ca as putea avea sansa sa ajung in sfarsit in Anglia. M-am bucurat mult de experienta interviului si a fost extrem de util pentru multele probe care vor mai urma in viata. Bineinteles, am avut multe emotii odata ajunsa la ceremonia de premiere.

Desi n-a fost sa castig vreuna dintre tabere, m-am simtit extraordinar sa aflu ca dintre toti oamenii minunati cu care am concurat, am fost a treia cea mai buna. Iar pe langa aceasta bucurie, a fost si o rasplata materiala consistenta, in sensul ca am primit vouchere de reduceri la cursurile celor de la Shakespeare School si la tabere, plus carti, dar mai ales mi-am dat examenul Cambridge fara sa trebuiasca sa platesc taxa!

Chiar daca nu ajungi la premiul cel mare, rasplata cea mai frumoasa e multumirea de sine pe care o ai cand afli ca eseul tau s-a remarcat printre mii, sau cel putin experienta scrierii eseului, tot ceea ce descoperi in tine scriindu-l.

Mult succes tuturor, sunt sigura ca s-au inscris oameni extraordinari cu idei extraordinare si abia astept la finalul concursului sa citesc pe blog eseurile castigatoare!

Participa si tu!

Este atat de simplu sa traiesti si tu experienta Shakespenare School Essay Competition! Ce mai astepti? Fii creativ si scrie un eseu original pe care sa il?incarci?direct pe site. Gasesti temele AICI.

Vom reveni si cu alte impresii ale finalistilor din anul precedent. Tu ai o poveste de succes? Te invitam sa ne-o impartasesti!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole