Blog

Essay Competition: Povesti de succes (5) – Simina Cioceanu

Simina

Simina Cioceanu, finalista la 2012?Shakespeare School Essay Competition, a fost foarte bucuroasa sa ne povesteasca cat de bine s-a simtit printre castigatori. Desi initial usor nesigura, concursul i-a dat incredere in ideile si creativitatea ei. Simina ii indeamna pe toti cei care vor sa participe sa indrazneasca sa fie diferiti. Iata ce ne-a marturisit:

Indrazneste si tu!

Acest concurs mi-a aratat faptul ca inca mai exista oameni si/sau institutii care promoveaza la nivel inalt talentul in forma sa pura, care pun accentul pe originalitatea artistica, pentru ca, pana la urma, a scrie este o arta. Avand experienta unor concursuri care s-au dovedit a fi promotoare de non-valori si banalitate, am fost placut surprinsa sa ma gasesc pe lista finalistilor Shakespeare School Essay Competition 2012.

Ca tanar, cel mai important lucru este confirmarea faptului ca ai o idee care poate genera ceva bun, as spune chiar revolutionar, in jurul tau. Shakespeare School Essay Competition este locul in care tinerii isi pot exprima viziunile intr-un mod creativ, nefiind constransi in vreun fel.

De multe ori am trait cu teama ca nu am capacitatea sa elaborez ceva inovator, ca nu am un potential creator suficient de puternic sa faca diferenta la scara inalta intre mine si altii. Insa datorita acestui concurs, am acum credinta ca ideile mele sunt importante si ca exista oameni care sa le asculte.

Astfel, le transimit viitorilor participanti sa aiba curajul sa participe, sa fie ei insisi, sa indrazneasca sa fie diferiti. In acest fel, isi vor putea invinge temerile si vor avea convingerea ca ceea ce fac este de calitate.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole