Blog

Essay Competition: Success Stories (3)

lavinia nastase Zilele trecute am gasit pe Facebook poza Laviniei Nastase, fosta cursanta Shakespeare School, in prezent studenta la Facultatea de Matematica si Informatica. De Lavinia ne leaga, atat pe mine cat si pe alti profesori de la Shakespeare School, multe amintiri dar si pasiunea comuna pentru limba engleza. Din asocierea de nume si idei, gandul m-a dus la Essay Competition 2010 la care Lavinia a participat, numarandu-se printre finalistii concursului, dar si la tema propusa in 2010 pentru categoria de varsta 15-19 ani si anume, ”Tema retelelor sociale”. Despre aceasta, Lavinia marturiseste:

”m-a inspirat in mod special si am simtit ca pot sa-mi astern ideile pe hartie intr-un mod original”.

Ce crede ea despre tema propusa de noi anul acesta- Could it be true that conforming to nonconformism makes one a conformist?

”Tema este foarte ofertanta . Sfatul meu este de a scrie pentru voi insiva, pentru a demonstra ca puteti sa va exprimati cat mai bine opiniile.” De ce? Pentru ca …” este o mare greseala sa scrii un eseu pentru a primi un premiu, continua Lavinia. Recompensa este acea satisfactie ca ai reusit sa ajungi in primii 15-20 cei mai buni din tara, din mii de eseuri trimise.” Cum puteti scrie un eseu bun? Iata secretul unei castigatoare: ”expuneti-va cat mai convingator si original cu putinta, folositi cu incredere dictionarul si dati tot ce aveti mai bun din voi.”

Dupa cum stiti, de la a va citi numele pe lista de cei mai buni, pana la gala de premiere mai urmeaza un pas: Interviul.

‘La interviu am reusit sa depasesc emotiile, avand ambitia de a castiga. Experienta m-a ajutat, bineinteles ulterior, la interviurile urmatoare la examenul CAE, de exemplu, la bacalaureat si la alte interviuri de angajare si implicare in asociatii.’

Cum e sa te numeri printre finalisti? Iata parerea Laviniei:

”Succesul de la Shakespeare School Essay Competition mi-a dat curaj si mi-a confirmat faptul ca am ajuns la un nivel avansat, iar de atunci ma simt mult mai increzatoare in fortele proprii.”

Si nu uitati:

‘Toti participantii sunt castigatori!’


Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole