Blog

Essay Competition: Success Stories (7)

Alexandru Lungu Iata-ne deja ajunsi in luna Aprilie si va asiguram ca nu e pacaleala faptul ca tremenul de trimitere a eseurilor pentru Shakespeare School Essay Competition 2012 s-a prelungit pana pe data de 4 Aprilie si speram ca am reusit in felul acesta sa va facem o surpriza placuta!

Si vorbind de surprize, in cele ce urmeaza va vom istorisi povestea de succes a unui castigator, pentru care participarea la Essay Competiton 2010 a fost un prilej de experiente neasteptate: Alexandru Lungu!

Atunci cand m-am inscris la concurs nici nu stiam ca se ofera un astfel de premiu, asa ca va puteti imagina surpriza mea cand am aflat nu numai ca exista un premiu, dar ca ofera scoli de vara in Marea Britanie!

Sa fiu acolo la sediul de la Shakespeare School printre ceilalti finalisti asteptand rezultatele noastre,  a fost printre cele mai emotionante experiente din viata mea: singurul gand fiind “Sper ca am facut bine”! Sa aflu ca eram  pe primul loc a fost cireasa de pe tort!

 De atunci, pot sa spun ca sunt mai increzator, stiind ca daca imi pun mintea la ceva, pot sa fac.

 

Nu numai ca aceasta experienta cu final total neasteptat l-a ajutat pe Alexandru sa devina mai increzator in fortele proprii dar l-a motivat sa participe si la urmatoarea editie, la care a reusit sa se faca din nou remarcat prin castigarea Premiului Special din partea juriului!

Va intrebati poate cum a fost prentru Alexandru rasplata pentru eforturile sale, si-anume scoala de vara in Anglia!

A fost prima mea calatorie in strainatate! Din momentul cand am pus piciorul in aeroportul Heathrow pana cand mi-am facut bagajele pentru calatoria inapoi, totul mi s-a parut ca o secventa de vis. De ce, va intrbati? Am realizat cu o oarecare trepidatie ca actiunile mele vor avea impact asupra opiniei nu numai a englezilor dar si a celorlalti asupra tarii mele. Privind in retrospectie, timpul petrecut in Anglia, schimbarile devin rapid evidente. Pot spune ca mi-am largit orizontul, poate parea ciudat, dar acum privesc lucrurile din mai multe perspective si acord mai multa atentie detaliilor. 

Care este cheia succesului si in ce consta de fapt castigul? Iata parerea unui invingator al Shakespeare School Essay Competition:

    Ca orice competitie, nu aveti nimic de pierdut, insa veti avea un premiu extrem de motivant la care sa aspirati. Pana la urma, participarea in sine este un pas in directia buna.

Apropo de castig, sa stiti ca cei care pierd vor avea si ei de castigat, cateodata chiar mai mult ca cei castigatori. In timp ce castigatorii se multumesc cu ce au primit, cei care au pierdut vor incerca din rasputeri sa-si imbunatateasca abilitatile pentru a incerca din nou. Astfel, este foarte posibil ca premiantii sa stagneze iar la anul o sa-i invingeti. Spun asta din propria experienta! 

Iar atunci cand scrieti eseurile:

Nu ezitati!  Inscrieti-va la concurs si imi veti da dreptate la final.   Nu va grabiti cand scrieti eseul si scrieti totul dupa convingerile voastre personale. Adevarul va fi mult mai convingator decat mesajele nobile pe care incercati sa le inventati pentru aparente. Atata timp cat scrieti dupa cum va spune inima, veti avea success. La fel si la interviu, sinceritatea va conta foarte mult, pentru ca va veti simti in largul vostru.

Va doresc mult succes si abia astept sa va citesc eseurile!

…la fel si noi, colectivul Shakespeare School!

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole