Blog

Essay Competition: Success Stories(4)

alex brailescu1Ridley Hall O data cu venirea primaverii timpul parca a intrat pe alte coordonate. Soarele, vremea mai calda,atmosfera festiva de 1-8 martie, ne imbie la plimbari in parc, visare si de ce nu, planuri pentru vacanta de primavara care se apropie cu pasi repezi!

V-ati gandi vreodata la Cambridge ca destinatie de vacanta,  fie ea de primvara sau de vara?  Probabil ca nici Alex Brailescu,in prezen t elev in Tecuci la Colegiul National “Calistrat Hogas”( clasa a XII-a) nu se gandise  dar…”anul trecut am fost nespus de fericitul castigator al unei scoli de vara de doua saptamani la Ridley Hall, in Cambridge” ne poveste el.

Ce poate fi special la o astfel de vacanta?

‘Vizitarea pe indelete a Londrei, plimbarile prin Cambridge, participarea in activitati si sporturi traditional englezesti, prieteniile inchegate cu adolescenti din toate colturile planetei, din Chile si pana in Japonia, petrecerile din parc si rasetele voioase au facut din vacanta mea una de vis, pe care as dori din tot sufletul sa o retraiesc” crede Alex.

Dar nu numai aceste momente de respiro sunt deosebite. Implicatiile unei astfel de vacante sunt mult mai profunde!

”Zilele petrecute in Cambridge, mi-au alungat orice urma de indoiala in hotararea mea de a urma cursurile universitare in Marea Britanie. Am cochetat cu aceasta idee in ultimii doi ani, dar sederea in Anglia m-a facut sa inteleg  ca locul meu ca student nu e nicaieri in alta parte decat acolo. In plus, mi-am demonstrat mie insumi ca ma pot adapta intr-un mediu academic international si ca ma pot integra cu usurinta intr-un viitor colectiv universitar.’‘ continua  castigatorul premiului II, la categoria 15-19 a  Essay Competiton 2011.

Vreti sa ne trimiteti eseurile voastre? Iata sfatul lui Alex care a trecut prin aceasta experienta:

Va sfatuiesc pe toti sa va desertati gandurile pe hartie si sa aveti curajul sa va promovati munca si ideile deoarece va vor aduce doar beneficii. Indiferent de abordare, orice perspectiva are farmecul si ingeniozitatea ei, iar voi nu trebuie sa pierdeti nicio astfel de ocazie de a va face auziti.”

Participati deja la Shakespeare Shool Essay Competition 2012 si probabil va intrebati la ce sa va asteptati?

”Unii dintre voi vor castiga marile premii, iar vietile lor se vor schimba radical.Pentru restul, cei ce nu vor avea aceasta sansa acum, vor veni alte si alte oportunitati. Important e sa va ascutiti briciul mintii si sa va dezvoltati spiritul competitiv.Celor ce deja s-au inscris si celor ce inca mai pun in balanta aceasta decizie le urez succes si inspiratie.”

Iar  in viitor, Alex sa indeamna sa…

”Tintiti sus si chiar de nu nimeriti unde a-ti fi vrut, nu va impacientati: munitie e destula! Si nu in ultimul rand, drum bun viitorilor castigatori!”

May the best win!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole