Blog

EXAMS….CAN’T LIVE WITH THEM, …CAN’T LIVE WITHOUT THEM!

Elevii Shakespeare School ce urmeaza cursurile de pregatire pentru examenele Cambridge FCE si CAE tocmai au incheiat o serie de 2 weekend-uri “de foc” in care s-a desfasurat simularea examenelor Cambridge.

Duminica 13 februarie 2011 au avut loc probele “la scris” (adica Reading, Writing, Use of English si Listening) in conditii cat mai asemanatoare cu cele de la examenul real! De ce, va intrebati? Pentru a se obisnui cu formula examenelor, cu tiparul lor si cu limitele de timp impuse, astfel incat sa capete experienta si incredere in sine in vederea sustinerii examenului “adevarat”. Iar sambata 19 februarie 2011 s-au desfasurat interviurile (proba de Speaking).

Cu pasi timizi si vocea tremuranda, in perechi, ei si-au sustinut punctele de vedere in fata comisiilor formate din profesorii Shakespeare School, care le-au oferit, la sfarsitul interviului, o evaluare obiectiva si recomandari asupra examenelor. Bineinteles ca emotii au fost din plin, dar si seriozitate si munca din greu!

mock

 

 

 

 

 

 

Acum ca s-au primit rezultatele finale si emotiile s-au mai risipit, pe toti ne urmareste decizia importanta: ne inscriem la examenul Cambridge adevarat? Intrebare decisiva pentru ca intre 21 februarie si 3 martie au loc inscrierile la examenele FCE si CAE pentru sesiunea din iunie.

Decizia este cu atat mai delicata cu cat acum, dupa simulare, ne dam cu totii seama de nivelul ridicat al examenelor si de rigurozitatea cu care sunt verificate cunostintele de limba engleza, dar stim si ce beneficii importante o astfel de diploma aduce: un certificat Cambridge reprezinta intai de toate o echivalare a probei de competenta lingvistica din cadrul Bacalaureatului, ca sa nu mai mentionam  valoarea adaugata CV-ului nostru pentru mai tarziu in viata.

La final, nu ma pot abtine sa nu ii felicit pe toti acesti copii minunati, caci un asemenea efort (peste 6 ore de examen in weekend!) nu este la indemana oricui! In mod sigur faptul ca au participat la o repetitie  a examenului va constitui un avantaj pentru elevii Shakespeare School, iar in timpul ramas ei vor sti exact care sunt ariile care mai trebuie imbunatatite! Multa bafta la examene!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole