Blog

Fun.Beauty.England

Fun. Beauty.England.

??????????????????????????????????????????????? Harrow House International Camp

?217958 411645478892497 719895249 n

Sunt locuri pe care le stii, le intuiesti, le trasezi in linii imaginare si le vizitezi cu fiecare gand. Insa sunt altele pe care nu le poti cuprinde doar cu gandul. Se vor traite de aproape, recunoscute in esenta lor. Un astfel de tinut este Anglia. Am incercat sa-l percepem dincolo de distanta, insa ceva ne lipsea. Si nu ne-am putut da seama ce anume pana cand nu am ajuns acolo.

In iulie copii nostrii au descoperit o mica parte din secretul acestui tinut. Alaturi de oameni deschisi si zambitori, inconjurati de peisaje a caror magie te aducea de departe, printre cladiri ce se lasau descoperite si regandite, plimbandu-ne pe strazi? care-si spuneau povestea, am simtit cum ni se dezvaluie ceea ce numim experienta britanica.

Untitled

Ne-am retras undeva pe coasta de sud a Angliei, pe o mica insula, Insula Purbeck.? Vantul bland, marea si soarele ne-au fost tovarasi timp de doua saptamani. Fiecare zi ne-a invatat sa fim mai aproape de stilul de viata britanic, incepand inca de la prima ora a diminetii. Micul dejun bogat, ceaiul englezesc, orele de curs iesite din tiparul fix al conventionalului, ?ideile creative ale unor profesori? care incurajeaza copii sa gandeasca, au fost cateva dintre ingredientele din spatele unei retete secrete.

283927 411187388938306 1319224514 n

Am invatat ce inseamna sa te distrezi intr-un stil aparte vizitand un enorm Waterpark, Monkey World, mergand la bowling, la petreceri cu tematica specifica ori karaoke, la teatru improvizat, la parada locala ori la barn dancing, unde am avut ocazia sa invatam dansuri specifice alaturi de nativi. Intrucat sportul este o parte importanta din viata britanicilor, am patruns in lumea lor exersand dodgeball, aeroball, mini golf, tennis, waterwalking, benchball, cricket , iar acum suntem mandri ca le putem? practica pe toate.

p2

Istoria este calea sigura de a patrunde esenta unei natiuni. Iar aici istoria este scrisa de peisaje si cladiri a caror frumusete se cere parca respirata, nu doar vazuta.. Coasta Jurassic, martora a trecutului nostru, al tuturor, ne-a plimbat catre Old Harry?s Rocks, White Island, Durlston Castle. Vizita la castelul Corfe ne-a invatat putin din istoria lui William Cuceritorul iar orasul Oxford ne-a cucerit pentru o zi prin minunata poveste pe care ne-a dezvaluit-o.? Povestea in care copii s-au regasit cu adevarat a fost scrisa in incaperile din Christ Church College, probabil pentru ca acesta este locul unde s-au filmat scene din Harry Potter.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? p3

Zi dupa zi, timp de doua saptamani, am adaugat cate o fila povestii noastre. Stim cu totii insa ca orice poveste are si un final. Am vrea sa credem ca a noastra nu s-a incheiat. Nu am vrea sa-i punem punct, sa-i lasam in schimb final deschis. Caci acest final deschis ne va aduce cu siguranta un nou inceput.

p4

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole