Blog

Calatoreste cu engleza in bagaj: Mic ghid de conversatie de vacanta pentru copii

ghid conversatie engleza

Relaxarea de miez de vara a pus deja stapanire pe toata lumea – de la mici exploratori, la parinti ocrotitori – dar cine spune ca notiunile de limba engleza nu pot fi exersate si pe plaja? De fapt, specialistii in educatie si profesorii de nota 10 de la Shakespeare School recomanda dezvoltarea continua a vocabularului prin mici exercitii de conversatie care ajuta la o vorbire fluenta si contribuie la cladirea unei stime sanatoase de sine.

Am descoperit cu totii ca, in orice plecare in strainatate, interactiunea cu diverse culturi este cruciala. Ne determina sa ne largim perspectiva si arealul de cunostinte, dar si sa apreciem propriile valori. Pentru copii, asemenea experiente devin oportunitati de invatare, iar entuziasmul si curiozitatea ii ajuta de cele mai multe ori sa isi insuseasca, chiar pe nebanuite, tot felul de expresii si exprimari care sa ii ajute pe viitor.

De ce este utila pentru copii conversatia in limba engleza?

Oare repetitia chiar este mama invataturii? Expertii in educatie inclina catre un raspuns pozitiv, mai ales atunci cand vine vorba despre repetarea unor noi termeni intr-o limba straina. Si, cu cat aceasta exersare incepe de la varste fragede, chiar de la 4 ani, cu atat copilul va putea sa se exprime mai usor in limba engleza.

Iata alte beneficii importante pe care le poate avea conversatia din vacanta:

  • Contribuie la cursivitate: Majoritatea copiilor nu au multe oportunitati de a se exprima intr-o limba straina in afara scolii, iar vacanta reprezinta un moment prielnic de a interactiona cu vorbitori de limba engleza din toate colturile lumii.
  • Creeaza o experienta pozitiva de invatare: Atmosfera relaxata de vacanta si subiectele distractive, precum activitatile zilnice sau cumparaturile, sunt ideale pentru exersarea unei limbi straine, fara constrangerile unei programe plictisitoare sau a unor subiecte scortoase.
  • Dezvolta increderea de sine si responsabilitatea: Cand cel mic testeaza singur tot felul de cuvinte si incearca sa se descurce fara ajutor, acesta isi cladeste un arsenal de incredere care il va ajuta sa isi asume tot felul de provocari si sa fie un adult responsabil.

Orice vacanta, in limba engleza

Nicoleta, un profesor dedicat noilor experiente de invatare, stie ca „pentru ca un copil sa invete sa vorbeasca bine in engleza, acesta trebuie sa comunice in engleza cat de des este posibil”. Inclusiv in vacanta, mai ales ca engleza a devenit limba universala a calatorului pasionat – vei putea comunica in aceasta limba in nord sau sud, in Grecia, in Suedia si chiar in Thailanda! Asa ca implica-l pe cel mic in conversatie si lasa-l sa se descurce singur atunci cand doreste o inghetata sau un magnet nou de frigider.

Cum ar fi ca urmatorul concediu peste mari si tari sa se transforme intr-o aventura de invatare pentru micul explorator? Specialistii Shakespeare School, bine pregatiti in metode distractive care dau roade, au pregatit un mic ghid de conversatie pentru copii, prin care acestia pot interactiona in limba engleza cu orice ospatar, localnic sau vanzator din magazinul de suveniruri.

Conversatii distractive in vacanta

Am avut grija sa includem in ghid toate expresiile uzuale care sa il ajute pe cel mic in diverse situatii – atunci cand comanda ceva de mancare sau cand doreste sa cumpere bilete la muzeu pentru toata familia. Cel mai important lucru este ca micul explorator sa isi hraneasca singur curiozitatea de a folosi engleza in vacanta, implicandu-se activ in conversatii simple si distractive.

Daca vacanta s-a incheiat deja, micul ghid de conversatie in limba engleza ramane o resursa importanta si pentru anii urmatori. Dar mai exista o solutie pentru dialoguri distractive in limba engleza care ajuta la dezvoltarea vocabularului: scoala de vara Shakespeare School organizeaza un club de conversatie cu un profesor nativ, creat special pentru copiii din clasele III – VIII. Din 22 iulie, filmele, prietenii sau muzica preferata se transforma in subiecte de discutie interactiva cu un profesor simpatic și un pahar de ceai rece alaturi.

Oricum si oriunde ai decide sa incepi conversatia in engleza, incurajeaza-ti copilul sa utilizeze cu incredere expresiile din micul ghid Shakespeare School!

ghid conversatie engleza

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole