Blog

Goodbye, children! Hello, ladies and knights!

DSC001031V-ati intrebat vreodata cum ar fi sa va intoarceti in timp, in vremea cavalerilor si domnitelor? Ei bine, noi am aflat, proaspat intorsi fiind dintr-o lume de basm, unde am trait viata si experientele lumii medievale, in perioada 24-30 iulie!

 

Alaturi de cei 5 instructori, cavalerul Xander, cavalerul Marius, profesoara de pictura Irina Hasnaş Hubbard si cele doua Teachers de la Shakespeare School, Georgiana Bose si Marilena Chirculete, copiii au trecut prin intreaga pleiada de activitati medievale, de la ateliere de tir cu arcul, la cele de spada, de pictura heraldica si, desigur, de limba engleza. Ne-am bucurat impreuna la finalul taberei sa observam cum3221 tinerii invatacei au deprins abilitati excelente de manuire a arcului si spadei, de pictura pe scut de lemn si de intrare in pielea personajelor  medievale din piesele de teatru in limba engleza.

Cum am reusit sa invatam atatea lucruri intr-o singura saptamana? Bineinteles, prin insusirea unui cod de valori, precum disciplina, onoarea si respectul. Programul unei zile cavaleresti arata in felul urmator. Dupa principiul, early to bed, early to rise, 3681foarte constiinciosi, micii invatacei se trezeau la orele 7.20 dimineata, isi faceau incalzirea, isi luau micul dejun si porneau in aventura limbii engleze medievale prin parcurgerea cursului de limba engleza, My Glorious Medieval Adventure! Impartit in doua, intre 9.30 si 12.30, copiii isi serveau ucenicia intru misterele limbii engleze, pentru ca in a doua parte a cursului, sa fie pregatiti pentru cursul de teatru in limba engleza. DSC09086Rezultatul a fost unul exceptional, dovedindu-ne tuturor ca am avut de-a face cu reale talente, iscusite in mestesugul vorbelor si performarii diferitelor scene.
 

Dupa masa de pranz, incepea aventura pe campul de lupta sau cea in domeniul artei, toti viitorii cavaleri si toate viitoarele domnite trecand prin fiecare dintre aceste activitati pentru ca la finele saptamanii sa ne arate cat de multe au invatat si deprins. Destoinicii paji si-au primit scuturile in ultima seara, cea a investirii, alaturi de diploma personalizata pentru a denota maiestria fiecaruia.

2172Serile nu au trecut, nici ele, fara a celebra codul cavaleresc, prin dansuri medievale, declaratii deDSC091141 dragoste, festinuri medievale si vanatori de comori. Am facut si plimbari, picnicuri, am ras, ne-am distrat si, daca doriti sa admirati aventura dcumentata intru totul, va invitam sa accesati pagina de Facebook Shakespeare School, in al carei album foto ne veti vedea si revedea, revedea, revedea…

Dupa cum va anuntam inca din titlu, am pornit la drum cu un minunat grup de copii si ne-am intors cu un desavarsit grup de cavaleri si domnite. Chiar daca experienta primei tabere s-a incheiat, darurile, valorile si amintirile pe care le-am luat cu noi, ne vor ramane multa vreme de acum inante, acum ca ne numim, pe buna dreptate si in toate puterea cuvantului: CAVALERI SI DOMNITE!

DSC09166

La revedere, copii, ne-a facut mare placere sa va avem alaturi! Bine ati venit, cavaleri viteji si domnite elegante, sa ne intalnim cu bine anul viitor, pentru urmatoarea aventura medievala. Oare ce va urma?

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole