Blog

Înscrierile la Shakespeare School Essay Competition s-au prelungit până pe 28 februarie!

Asociația Shakespeare School pentru Educație prelungește înscrierile la Shakespeare School Essay Competition, concursul național de creație în limba engleză, până pe 28 februarie 2015. Elevii din toată țara sunt așteptați să se înscrie gratuit în cursa spre Marea Britanie, care premiază anul acesta cele mai originale idei despre cum se pot economisi resursele naturale și cum se poate păstra planeta “verde”. Concursul, ajuns la cea de-a 7-a ediție, promovează ideile creative și răsplătește performanța tinerilor talentați cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de vară în Marea Britanie.

Provocarea ediției de anul acesta a concursulului Shakespeare School Essay Competition este: Think green, speak green, act green! Participanții, tineri între 11 şi 20 de ani, trebuie să scrie un eseu original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Imagine Essay Competition

 

 

 

 

 

 

Cele mai creative idei, bine structurate și exprimate în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar și cu multe alte premii supriză care susțin ideea de sustenabilitate.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 28 februarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Anul acesta competiția va fi susținută de doi ambasadori care își asumă misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite: Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri, și de Lucian Mîndruță, jurnalist, scriitor, realizator și prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experință editorială, un exemplu notabil de succes în carieră.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole