Blog

Joc de scena si fluenta in limba lui Shakespeare

Sfarsitul saptamanii trecute cursantii nostri s-au imbracat in straie de sarbatoare si au urcat pe scena demonstrandu-ne tuturor ca anul scolar a trecut cu folos si au invatat engleza cu caracter.  Festivalul de Teatru  destinat copiilor care s-au pregatit in acest an pentru examenul Flyers, a avut loc intre 14 si 15 iunie si a marcat trecerea spre clasa a VI-a.  Evenimentul a reprezentat atat o proba de fluenta in limba engleza cat si o provocare sa dam uitarii temerile legate de vorbitul in public.

Copiii au pregatit cu sarg pe parcursul celui de-al doilea semestru, trei scenete comice in limba engleza. Imbujorati de emotie si indrumati de profesorii care le-au fost alaturi pe intreg parcursul anului, elevii nostri dragi au pus in scena cu mult talent, situatii comice presarate cu umor englezesc. Nu este putin lucru sa ai curajul sa te exprimi in limba lui Shakespeare in mijlocul unei multimi,  fiind atent totodata la jocul de scena si reusesind sa starnesti ropote de aplauze la finalul care a venit parca prea repede.

Festivalul de teatru este parte din suita de manifestari educationale Shakespeare School, inspirate de si pentru copii. Promisiunea de a oferi mai mult decat cursuri de limba engleza, facuta acum 12 ani, ramane valabila. Cursantii nostri isi dezvolta abilitati extralingvistice, printre care increderea in sine, creativitatea si spiritul de echipa. Participand la Festivalul de Teatru elevii sustin un prim examen al maturitatii, demonstrand ca la finalul clasei a V-a se bucura atat de fluenta in limba engleza cat si de curajul de a se exprima pe scena in fata publicului.

Luand parte la numeroasele activitati extrascolare pe care le pregatim pentru ei, copiii  pun bazele unei evolutii personale, academice si mai apoi profesionale deosebite, in care sunt incurajati sa invete limba engleza prin joc.

Festival 1 Festival 2 Festival 3

Pentru mai multe imagini de la Festivalul de Teatru Shakespeare School, editia 2014, va invitam sa intrati pe pagina noastra de Facebook.

Felicitari tuturor micilor nostri actori!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole