Blog

Scoalaintuitext.ro – o noua platforma cu jocuri educationale pentru copiii de clasa I si a II-a

Ce este scoalaintuitext.ro? Nu este o scoala in sensul clasic al cuvantului, nu are ferestre, banci sau table, ci este o scoala online creata pentru a ajuta la formarea “rotunda”, multidimensionala a copiilor.

Ei isi formeaza si isi dezvolta competente specifice disciplinelor scolare: Comunicare in limba romana si Matematica si explorarea mediului si, mai mult, isi antreneaza acele abilitati personale care ii sunt necesare pentru reusita pe termen lung: atentia, memoria, gandirea logica si inteligenta emotionala.

Jocul educational este cuvantul cheie al nou-lansatei platforme www.scoalaintuitext.ro, pentru ca insotita de joc, invatarea devine frumoasa!

Copiii se vor intalni aici cu personaje distractive si poznase: Griny, Cromin si Flop, alaturi de care vor porni in aventura cunoasterii.

660x450 ICP Scoala Intuitext

Pe langa jocuri educationale, www.scoalaintuitext.ro ofera copiilor experimente si animatii strans legate de activitatea de la clasa.

Platforma este impartita in mai multe sectiuni:

  • Locul meu de joaca (aici copilul gaseste jocuri educationale si jocuri de dezvoltare personala)
  • Clubul Istetilor (aici gaseste animatii de predare, experimente si teste de evaluare)
  • Exploratorul Vesel (aici exploreaza in voie si afla lucruri interesante despre lumea inconjuratoare)
  • Cufarul cu jucarii (zona in care copilul poate sa-si personalizeze avatarul si unde colectioneaza obiectele primite ca premiu in jocuri).

“Pentru micii curiosi am gandit activitati de tot felul care ii ajuta nu numai sa inteleaga si sa-si insuseasca notiuni legate de programa scolara, dar in plus le stimuleaza curiozitatea de a afla lucruri spectaculoase despre lumea in care traim”, spune Florentina Motoc, Product Manager www.scoalaintuitext.ro.

Nici parintii nu au fost uitati, ei avand acces la rapoarte asupra activitatii propriilor copii pe platforma: punctaje obtinute, clasamente, activitati preferate. Cadrele didactice au posibilitatea de a accesa resurse educationale si de a le selecta in functie de capitolele sau notiunile de care apartin si de a vizualiza rapoarte asupra activitatii elevilor pe platforma.

Specialistul educational Dragos Munteanu afirma: “Este important sa alimentam pasiunile copiilor, sa ii ajutam sa-si descopere altele noi, sa le antrenam atentia. Sunt aspecte importante, care, in timp, ii vor ajuta sa se descurce cu noi provocari, in noi medii de lucru si de invatare.”

www.scoalaintuitext.ro: invatare, exersare, recapitulare prin joc!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole