Blog

Limba engleză în epoca multimedia

1477480_680275692017559_100303136_nNe plac la nebunie poveștile dascălilor care inspiră, în orice fel. Un exemplu bun de dascăl care face acest lucru, dând dovadă de mare creativitate este și Kieran Donaghy, care prin blogul lui, Film English, a câștigat premiul MEDEA pentru blogul său educațional în care accentul este pus pe edutainment (educație+entertainment). Juriul format din 119 experți din 28 de țări a ajuns la concluzia că Film English a fost cel mai bun candidat votat de profesori, elevi, părinți, reprezentanți ai unor organizații și ai instituțiilor de la educația preșcolară până la cea universitară.  El este profesor, trainer și autor, iar scopul unui premiu MEDEA, este acela de a încuraja educația și inovația prin mijloace audio, video, grafică și animație. Acesta recunoaște și promoveză excelența în producerea de materiale didactice creative, bogate în resurse media. Cel mai important premiu european în educație prin media a fost prezentat în cadrul conferinței Media And Learning, pe 12 decembrie.

De la aceeași idee a pornit și competiția internațională Extremely Short Story Competition, pentru profesorii de engleză și promovarea ei printre profesorii din România. Vrem să continuăm să vă inspirăm prin educație, să vă deschidem noi uși, spre alte și alte oportunități. Prin urmare ne-am bucurat și când o profesoară de la Shakespeare School, Diana Graur a câștigat un astfel de concurs, organizat la nivel mondial de Cambridge ESOL. safe_image

Ne-a făcut să fim foarte mândri că este dascălul nostru, și tot așa încercăm să vă inspirăm zi de zi, prin tot ce facem, atât la ore cât și pe blog sau pe Facebook. Nouă ne-a plăcut în mod deosebit lecția referitoare la GRATITUDE, care poate fi găsită aici.

Încercăm astfel să vă convingem că engleza este peste tot în jurul nostru și că tot ce trebuie să faceți voi, ca elevi, este să aveți curiozitatea de a afla despre ce e vorba în propoziție atunci când vă uitați la filme în engleză, la documentare, la discursuri TED, articole, podcasturi, muzică, glume, imagini Facebook, etc. Engleza este peste tot și dacă tot vine vacanța, ei bine, presărați o doză de bunăvoință și obisnuiți-vă să trăiți acea limba străină și să o gustați dimineața, la prânz și seara, nu prin ceva plicticos și liniar, ci prin mijloace inovative, creative. Doar așa se asimlează corect o limbă străină, doar așa se fac progresele care să te motiveze să mergi mai departe. La urma urmei, o limbă străină deschide uși spre alte lumi. Și ce frumos e ca atunci când nu găsești subtitrarea la filmul favorit, să zici: mă descurc și fără! Ba chiar să înțelegi sensuri ascunse, glumițe care nu au fost traduse… 🙂Club-de-Conversatie-3

Pe toată durata vacanței de iarnă, așa cum v-am obisnuit deja pe pagina noastră de Facebook și pe blog, vă vom oferi aceste mici Doze de Engleză, fie ele prin filme, discursuri în engleză, idei de lectură, articole din presa britanică, rețete, videoclipuri sau maxime celebre. Sunt modalități utile de învâțare, iar acum avem dovada că nu sunt doar folositoare, ci și plăcute, distractive,

Vă învităm așadar să ne urmăriți în continuare, să faceți progrese alături de noi și să învățați ceva nou în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole