Blog

Limba engleza invatata cu drag, la Carnavalul Toamnei

poza 4De-a lungul anului scolar, cateva dintre lectii Shakespeare School ies din cursul lor firesc si se transforma in mici evenimente prin care marcam, alaturi de cursantii nostri, momentele importante de peste an.

Invata cuvinte si jocuri noi in limba engleza si se distreaza si mai mult, lectiile devenind pentru ei adevarate experiente. Le imbogatim cu activitati interactive tematice, incurajam spontaneitatea, competitivitatea dar si creativitatea. Astfel, reusim sa le oferim tuturor cea mai placuta si eficienta metoda de invatare a limbii engleze.

In ultima saptamana din octombrie cei mai mici dintre cursantii nostri au participat la Carnavalul Toamnei (Autumn Carnival) – primul din acest sir de evenimente, dedicat acestui anotimp plin de culoare.

Salile de clasa au fost decorate cu frunze colorate, iar cei mici s-au intrecut in creativitate si originalitate. Au participat la lectie costumati in personajele lor preferate… Spiderman sau Peter Pan, Zane sau Printese, dar si in personaje originale ce aminteau de toamna… Dovlecei, Mere sau Bogatiile Toamnei.

Sedinta de curs dedicata Carnavalului Toamnei a inceput cu prezentarea personajelor si a DOVLECILR, care au inlocuit la lectie cartile si caietele. I-au sculptat si i-au decorat in cele mai inedite moduri, uimindu-ne cu creativitatea lor. Au intrat, apoi, cu totii in joc, participand la activitati interactive pe tema anotimului Toamna. Au raspuns la ghicitori in limba engleza contra cronomentru, intr-un concurs pe echipe. Au cules nucile de pe podea in cosulete, deplasandu-se cu ajutorul sacilor. Au vizitat celelalte grupe  intr-un joc distractiv (Room Swap) in care a trebuit sa se deplaseze purtand pe cap un mar, apoi sa raspunda la o intrebare de vocabular sau sa mute cu ajutorul unui pai frunze de hartie dintr-un cos in altul. La final, au castigat cu totii bomboane sau turta dulce.

Pentru ca la Shakespeare School invatam engleza cu caracter, pe langa imbogatirea vocabularului in limba engleza cu elementele si cuvintele specifice toamnei, copiii au putut afla mai multe despre bogatiile acestui sezon, s-au imprietenit cu fructele si legumele si au fost incurajati sa pretuiasca roadele toamnei.

Suntem convinsi ca a fost o experienta frumoasa, ca au avut multe de invatat si ca am reusit sa transformam si de aceasta data lectia de engleza intr-o experienta placuta si eficienta.

poza 3poza 4

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole