Blog

,,Nu am gasit alt loc mai bun ca sa invat engleza’’- Interviu cursanta Shakespeare School

Ilinca Ionescu

Ilinca Simona Ionescu are 11 ani si este cursanta la Shakespeare School din primavara lui 2006.

In prezent ea invata la Scoala nr. 190 din Bucuresti dar scoala a inceput-o in Anglia, unde timp de un an si jumatate a fost eleva scolii Avondale Park Primary School din Londra. Pentru Ilinca, experienta sistemului de invatamant britanic a fost una marcanta atat din punct de vedere educativ, al formarii,cat si socio-cultural.

Tocmai de aceea am dorit sa aflam opiniile ei despre scoala romaneasca in general si mai ales despre cursurile de limba engleza la Shakespeare School unde se distinge prin seriozitate, rezultatele bune si desigur accentul britanic autentic.

Ilinca a acceptat provocarea noastra si ne-a raspuns cu umoru-i caracteristic!

Shakespeare School: Exista termeni de comparatie intre invatamantul britanic si cel romanesc?

Ilinca Ionescu: Intre invatamantul britanic si cel romanesc eu zic ca nu exista termeni fiindca in Anglia scoala era bine organizata in timp ce a noastra este inca imprastiata in mii de bucati.

SS: Dar intre scoala de stat la care studiezi acum si Shakespeare School?

II: Intre scoala mea de stat si scoala de engleza de asemenea cred  ca nu exista termeni de comparatie.

SS: Ai putea sa numesti Joan Rivers and the “Fashion Police” gang ripped apart how much are justin bieber tickets on Friday. un lucru pe care il consideri bun la sistemul de invatamant romanesc in general?Dar unul negativ?

II:  Am multe lucruri negative de spus dar putine  pozitive. Nu ne dau mai putine teme, nici pe departe, si nici nu ne predau mai putin. Cred ca singurul lucru pozitiv apare atunci cand profesorii nu vin la cursuri si avem toata ora libera.

SS: Ce ti-ai dori sa se schimbe la scoala in care inveti in prezent? (numeste un lucru care ar trebui schimbat fara intarziere)

II: Pe mine personal ma deranjeaza colegii foarte tare. In timpul testelor nu poti sa gandesti de cata harmalaie e in clasa iar in pauza ai nevoie de blindaj de 5 tone doar ca sa supravietuiesti.

SS: De ce iti place Shakespeare School?

II: Imi place Shakespeare School fiindca nu am gasit un alt loc mai bun in Bucuresti ca sa invat engleza si pot sa imi dau si examenele Cambridge!

Multumim Ilincai pentru interviul acordat!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole