Blog

O nouă serie de profesori se pregătesc în România pentru a putea preda engleza oriunde în lume

Imagine blog Adevarul 646x404

Centrul de predare a limbii engleze Shakespeare School a lansat, în prima săptămână din ianuarie 2015, al doilea curs de pregătire Cambridge CELTA susţinut la noi în ţară. Este vorba despre certificarea profesională oferită de Universitatea Cambridge care le permite celor care urmează acest curs să predea limba engleză în orice colţ al lumii.

Şase cursanţi, cinci români şi un american, au ales să urmeze, în Bucureşti, cursul de pregătire CELTA. Acesta se va desfăşura pe parcursul a 20 de săptămâni, în fiecare sâmbătă, până pe 6 iunie 2015. În urma cursului, participanţii îşi vor îmbunătăţi metoda de lucru şi vor avea pregătirea necesară pentru a oferi cursuri mai eficiente şi de calitate.

Certificatul CELTA reprezintă un “paşaport” care poate deschide oportunităţi profesionale în instituţii academice de prestigiu, atât din ţară cât şi internaţionale. Cursul presupune ore intense de studiu, practică, teme pentru acasă, evaluare continuă şi feedback constructiv din partea tutorilor dar şi a colegilor de curs. Pregătirea include dezbateri despre propriile metode de predare dar și multe informații noi, utile pentru dezvoltarea profesională.

Îi aşteptăm la cursul CELTA pe toţi cei care  doresc să devină profesori de limba engleză sau sunt deja profesori pasionaţi de life-long learning, celor care îşi doresc să adauge în portofoliu un certificat de prestigiu cu care pot preda oriunde în lume sau, pur şi simplu, vor o valoare mai mare a CV-ului lor, care să îi diferențieze la angajare. Mă bucur mult că profesorii de limba engleză sunt tot mai interesaţi de dezvoltarea profesională, perfecționarea tehnicilor de predare și alinierea la standarde internaționale. Astfel, ei vor putea oferi ore mai eficiente, iar elevii vor învăţa engleza cu drag şi vor putea obţine rezultate excelente.” spune Georgiana Bose, tutor acreditat Cambridge CELTA, profesor și Director de Examene Shakespeare School.

Pe parcursul lui 2015, Shakespeare School, singurul centru de pregătire și examinare CELTA din România, va mai organiza două astfel de cursuri, în lunile iulie şi august. Cele 12 locuri disponibile pentru următorul curs CELTA, programat în perioada 29 iunie – 24 iulie 2015, sunt deja fully booked. Cei interesați pot opta, în acest moment, pentru cursul care va avea loc între 27 iulie şi 21 august 2015.

Mai multe informaţii despre de structura cursului, beneficiile certificatului, modalitatea de înscriere și costuri pot fi accesate pe site-ul www.celtatraining.ro.

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole