Blog

Parcursul Mariei de la elevă la antreprenor cu Shakespeare School

maria„Dacă nu aș fi ajuns la Shakespeare, poate chiar m-aș fi convins că trebuie să renunț la visul meu!”

 

Maria avea 16 ani. Era elevă la un liceu mare din Capitală și mergea la mai multe activități extra. Era pasionată de film și de fitness, dar nu credea că poate face o carieră într-un job existent în vreunul din aceste domenii, ea ar fi vrut să fie antreprenor. I-ar fi plăcut să aibă o afacere a ei, să-și inventeze meseria.

 

Discutând cu prietenii ei, Maria a ajuns la concluzia că trebuie să facă o facultate de business, una bună, poate cea mai bună și s-a apucat să se documenteze. A căutat câteva topuri cu cele mai bune facultăți, le-a împărțit după criterii de admitere, taxe și programe pentru studenți internaționali și s-a hotărât la câteva variante. Toate aceste facultăți de prestigiu internațional cereau rezultate de top la învățătură și, mai ales, un examen de certificare a nivelului de limba engleză.

 

Maria a fost mereu o elevă bună, talentată, cu note dintre cele mai mari, așa că a considerat că un examen de limba engleză nu va fi o mare provocare. S-a înscris pentru următoarea sesiune la C1, nivelul avansat. Considerând că nivelul ei de limba engleză este unul foarte bun, că știe părțile examenului de la orele de engleză de la școală și că va fi și ajutată de determinare, Maria s-a dus încrezătoare la examen.

 

„Dezastru! Dezastru!!!” a spus Maria când a ieșit din sala de examen, nu-i ajunsese timpul, unele părți de examen erau altfel decât le văzuse în manualul de la școală. Nu a mai mers la proba de Speaking, pentru că nu avea încredere că va obține un rezultat bun. Pentru că nu mai credea că este în stare să facă ce-și dorise. Credea că a ratat. Că șansa ei la un business propriu s-a dus odată cu ratarea.

 

„Trebuie să fii perseverentă, Maria” i-a spus mama ei.

 

”Nu, nu, nu, mami, asta e deja încăpățânare. Nu sunt în stare și gata!”

 

Mama ei, insa, a crezut in continuare in Maria si a cautat pe toate caile sa o ajute.

 

„Uite, am tot cautat zilele astea si am găsit pe net cursuri de pregătire pentru examene la un centru de engleza. Shakespeare School ii spune. Nu vrei să încerci să urmezi un curs special înainte să renunți? Hai să mergem până acolo să vedem cum e!”

 

 

Sceptică, Maria a acceptat. Astfel am cunoscut-o si eu pe Maria: in cadrul testarii la care ea venise sceptica si dezamagita de experienta anterioara. A completat testul scris, a obtinut un punctaj impresionant, dupa care am stat de vorba in engleza ca sa ma conving pana la capat ca ii fac cea mai buna recomandare. Am vazut-o timida la inceput, asa ca m-am gandit ca ar fi mai potrivit sa avem o discutie deschisa despre pasiunile ei.

 

Usor, usor, a renuntat la emotii si se putea observa clar inflacararea cu care vorbea despre planurile ei de viitor. Daca la inceput Maria venise de gura mamei, la sfarsitul intalnirii noastre era foarte convinsa sa mai dea limbii engleze o sansa. Asa ca s-a înscris la Shakespeare și a început cursul.

 

A fost o revelație! Într-un an, alături de teacher, Maria a reușit să își însușească fără probleme toate strategiile de examen și cunoștințe noi de limba engleză. La simularea internă, organizată de profesorii Shakespeare, a obținut un rezultat fantastic, care a încurajat-o. Și nu numai atât, a căpătat și idei noi despre cum să-și creeze propriul job și noi competențe de leadership.

 

Când a mers pentru a doua oară la examen, totul a mers ca uns. Nimic nu i-a mai pus probleme, iar stima ei de sine era mai sus de tavan. Anul acela la Shakespeare a fost minunat. Maria și-a dat seama că nu era „o ratată” ci că, pur și simplu, avea nevoie de pregătire specială pentru examen, a descoperit o grămadă de prieteni în comunitatea Shakespeare și s-a inspirat din modelul de succes pe care această școală îl transmite cursanților săi.

 

Maria este acum un antreprenor de succes, ea are unul dintre cele mai prolifice business-uri din România, care face cursuri de fitness video în română și engleză și își amintește mereu cu drag de experiența de la Shakespeare School.

 

„Dacă nu aș fi ajuns la Shakespeare, poate chiar m-aș fi convins că trebuie să renunț la visul meu!”

 

Vino și tu la Shakespeare School să îți conturăm povestea de succes împreună!

 

parcursul mariei de la elev la antreprenor

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole