Blog

Pasiunea Adelei a devenit realitate cu Shakespeare School

pasiunea adelei a devenit realitate

Până și cele mai îndrăznețe visuri pot fi îndeplinite cu puțin noroc, dar și cu multă muncă. Așa a fost și în cazul Adelei. 

 

De când își poate aduce aminte, Adela era pasionată de desen. Când era la ore ajungea aproape mereu să își transforme caietele în adevărate opere de artă. Adevărul este, însă, că în timp ce își lăsa spiritul creativ să evadeze pe foaia caietului, își pierdea din concentrare la ore, iar asta se vedea și în notele ei. Cel mai mult, însă, la limba engleză.

 

„Trebuie să încerci să mai lași desenul că ai văzut ce note ai început să iei…”, îi spunea mama ei.

 

La început, acest lucru funcționa. Se ducea la ore, își concentra atenția către ce spunea profesoara, dar când ajungea acasă nu mai voia să audă de studiu. 

 

Acesta devenise un obicei pentru ea. Ajungea acasă, se închidea în camera ei și, apoi, explora lumi nemaiîntâlnite cu fiecare mișcare a creionului sau a pensulei pe hârtie. 

 

În scurt timp, nu mai găsea nici măcar un loc mic pe pereți pentru a-și lipi desenele. Văzând asta, părinții ei și-au dat seama că Adela are un adevărat talent pe care trebuie să îl dezvolte și, după o conversație lămuritoare cu fiica lor, au aflat care este cel mai mare vis al ei: „Vreau să fiu ilustrator!”

 

 

„Ilustrator? Păi și ce să faci mai exact?”, o întrebase tatăl ei. Le-a vorbit încântată de faptul că ar fi vrut să ajungă în viitor să își expună lucrările sau chiar să lucreze la animații, însă nu știa de unde să înceapă. Mulți dintre prietenii ei îi spuneau că trebuie să își posteze lucrările pe Instagram și să se ducă la o facultate de arte, dar mai era drum lung până atunci. Singurul lucru pe care îl știa era că voia să studieze în străinătate.

 

„Ah, atunci e simplu. Hai să începem cu primul pas, crucial din punctul meu de vedere. Trebuie să îți îndrepți notele și, poate și mai important, să înveți limba engleză”, a concluzionat mama ei.

 

„Colegii mei mi-au mai zis de câteva ori că ei învață la Shakespeare School limba engleză și că le place muuult de tot. Cred că aș putea încerca și eu”, a spus Adela.

 

Zis și făcut. În doar câteva zile, Adela participa la prima sa oră de limba engleză de la Shakespeare School unde, pentru prima dată, a fost atât de încântată de dinamica orei și de jocurile interactive, încât a rămas atentă și nu și-a mai umplut caietul de desene.

 

Acum, câțiva ani buni mai târziu, Adela este în primul an de facultate la o universitate prestigioasă de arte din Anglia.

 

„Cred că dacă nu făceam acest prim pas important către visul meu, nu aș fi ajuns aici.”

 

La fel ca Adela, copiii care trec pragul Shakespeare School învață că, pentru a ajunge acolo unde îți dorești cu ardoare, trebuie, în primul rând, să urci această primă treaptă: educația.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole