Blog

Peste 5000 de participanti la concursul national de creatie in limba engleza

shakespeare essay competition-
Cea de a treia editie a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition a luat sfarsit! Succesul competitiei a fost rasunator, depasind chiar si asteptarile noastre: am primit 5100 de eseuri in limba engleza de la elevi entuziasti din peste 350 de localitati!  Fata de editia din 2010, cand s-au inregistrat 3100 de eseuri din 230 de localitati, ne bucuram sa constatam o crestere de peste 60% a numarului de participanti!

Suntem coplesiti de amploarea si popularitatea pe care a capatat-o acest concurs si chiar mai mult, ne-a bucurat sa aflam ca vestea competitiei a depasit chiar si granitele tarii! Avem cativa participanti romani in prezent rezidenti in Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chisinau sau chiar in Zug (Elvetia)!

Concursul s-a desfasurat in perioada 7 februarie-23 martie 2011, iar participarea a fost gratuita si deschisa tuturor elevilor romani.

Cambridge
Lansat pe 7 februarie 2011, concursul de eseuri a fost organizat pentru 2 grupe de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Toti participantii au putut intra in cursa pentru o tabara de vara gratuita in Marea Britanie la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College!

Biletul de intrare in cursa a fost reprezentat de un eseu in limba engleza, iar temele propuse au fost incitante, adecvate fiecarei categorii in parte. Astfel, elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la 4 imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului. Concursul s-a desfasurat sub egida Anului European al Voluntariatului.

volunteering
Multumim tuturor participantilor pentru ca au dovedit ca sunt fani adevarati ai limbii engleze si au avut curajul sa-si impartaseasca ideile creative cu noi (in limba engleza), dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat! Cu ajutorul sponsorilor nostri Mirunettte International Education, Fischer International si Carturesti, dar si cu sprijinul British Council si al inspectoratelor scolare, profesorii din toata tara au fost informati de competitia de eseuri organizata de Shakespeare School. Acestia s-au aratat extrem de receptivi si si-au incurajat elevii sa participe la concursul nostru de eseuri! Drept urmare, ii felicitam pe toti profesorii care si-au informat si indemnat elevii sa profite de aceasta oportunitate educationala!


parteneri

parteneri media

Nu in ultimul rand, multumim partenerilor media care ne-au ajutat sa popularizam acest concurs si carora li se datoreaza in buna masura succesul acestuia: TVR, Kiss FM, Fundatia Dinu Patriciu, Teen Press, Asociatia Young Initiative, Mediafax, Presa in Blugi, Romania Pozitiva, 24fun.rocalificativ.ro, clopotel.ro, studentie.ro, blogul amdoar18ani.ro, Agentiadecarte.ro! Multumiri speciale dorim sa oferim si agentiei Cohn and Jansen care a semnat campania de comunicare a concursului avand drept slogan “Write, race and win!“, dar si tipografiei Simaco Advertising si companiei Puma Romania, care va oferi premiantilor articole sportive!

Ce urmeaza?

Valul de entuziasm de la voi toti ne insufla energia de care vom avea nevoie in urmatoarea perioada pentru a evalua eseurile voastre. Comisia de jurizare va fi alcatuita din 14 profesori de limba engleza, iar corectura se va realiza in mai multe runde. Va fi o misiune frumoasa, in care ne vom stradui sa fim foarte rigurosi si sa facem o selectie foarte corecta.

Vom anunţa cei 20 de finalişti pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) pana la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School.Va invitam sa urmariti blogul nostru pentru a fi la curent cu toate noutatile si, chiar daca s-a incheiat concursul, speram sa ne fiti in continuare alaturi prin comentarii!

Cei mai talentaţi dintre elevi se vor cunoaşte în cadrul selecţiei finale ce se va face prin interviurile din 28-29 mai, desfasurate la Shakespeare School in Bucuresti. Suntem nerabdatori sa ii cunoastem pe cei mai buni dintre cei buni, aflati in toate colturile tarii!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole