Poveste adevarata de la Universitatea din Cambridge

pg-40-student-getty_557775s

Recent, in timpul unui examen, un student s-a ridicat in picioare si a cerut:

— Va rog sa imi aduceti o halba de bere si o placinta.

Bineinteles ca toti cursantii au ramas muti de uimire. Profesorul foarte indignat a amenintat ca il va da afara din examen. Asa indrazneala nu mai pomenise niciodata. Totusi, studentul nu s-a dat batut.

— Insist sa mi se aduca o halba de bere si o placinta.

— Asta-i culmea! spuse profesorul. Cred ca ar fi timpul sa termini cu glumele si sa iti vezi de lucrare! Si de cand ai dreptul sa ceri asa ceva in timpul unui examen?

— De cand s-a infiintat facultatea, domnule profesor. In acel moment, studentul i-a aratat profesorului un paragraf din Laws of Cambridge, scris in latina si care, ce sa vedeti, inca are efect! In textul respectiv se precizeaza ca in timpul unui examen studentul are dreptul la o bere si o placinta.

Ca atare, profesorul a fost nevoit sa plece si sa-i aduca studentului cele cerute!

Povestea insa nu se incheie aici. La o saptamana dupa aceasta intamplare, studentul a primit acasa o amenda de 5 lire sterline si un bilet:

“Va aducem la cunostinta ca aveti de platit o amenda in suma de 5 lire deoarece in data examenului dumneavoastra  v-ati prezentat la facultate fara sabia regulamentara!”

Pentru a experimenta viata in campusul Universitatii Cambridge, va puteti inscrie la o Scoala de Vara. Pentru mai multe detalii vizitati:

https://www.shakespeare-school.ro/wp/cursuri/scoli_de_vara/cambridge_tradition.html

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive