Blog

Poveste adevarata de la Universitatea din Cambridge

pg-40-student-getty_557775s

Recent, in timpul unui examen, un student s-a ridicat in picioare si a cerut:

— Va rog sa imi aduceti o halba de bere si o placinta.

Bineinteles ca toti cursantii au ramas muti de uimire. Profesorul foarte indignat a amenintat ca il va da afara din examen. Asa indrazneala nu mai pomenise niciodata. Totusi, studentul nu s-a dat batut.

— Insist sa mi se aduca o halba de bere si o placinta.

— Asta-i culmea! spuse profesorul. Cred ca ar fi timpul sa termini cu glumele si sa iti vezi de lucrare! Si de cand ai dreptul sa ceri asa ceva in timpul unui examen?

— De cand s-a infiintat facultatea, domnule profesor. In acel moment, studentul i-a aratat profesorului un paragraf din Laws of Cambridge, scris in latina si care, ce sa vedeti, inca are efect! In textul respectiv se precizeaza ca in timpul unui examen studentul are dreptul la o bere si o placinta.

Ca atare, profesorul a fost nevoit sa plece si sa-i aduca studentului cele cerute!

Povestea insa nu se incheie aici. La o saptamana dupa aceasta intamplare, studentul a primit acasa o amenda de 5 lire sterline si un bilet:

“Va aducem la cunostinta ca aveti de platit o amenda in suma de 5 lire deoarece in data examenului dumneavoastra  v-ati prezentat la facultate fara sabia regulamentara!”

Pentru a experimenta viata in campusul Universitatii Cambridge, va puteti inscrie la o Scoala de Vara. Pentru mai multe detalii vizitati:

https://www.shakespeare-school.ro/wp/cursuri/scoli_de_vara/cambridge_tradition.html

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole