Blog

Cum te pregatesti pentru examenele Key English Test si Preliminary English Test la Shakespeare School?

Pregatire pentru examenele KET si PET

Aflati la varsta cand motivatia intrinseca si curiozitatea sunt la cotele cele mai ridicate, cursantii de gimnaziu de la Shakespeare School pornesc in pregatirea unor examene prag in viata lor – A2 Key English test si B1 Preliminary Test. Vorbim despre examene care le vor pune bazele primelor certificate Cambridge valabile pe viata. Acestea sunt utile in admiterea la clase bilingve de liceu si fundamentale pentru dezvoltarea cursantului si trecerea catre pregatirea unor examene de nivel avansat in anii ce urmeaza.

 

Mai mult chiar, Shakespeare School ofera posibilitatea sustinerii examenului B1 Preliminary si elevilor de liceu care pot astfel sa isi echivaleze proba de competenta lingvistica din cadrul examenului de Bacalaureat cu calificativul Experimentat (cel mai inalt in invatamantul romanesc).

 

Pregatire pentru examenele KET si PET la Shakespeare School

Informatii despre examenele KET si PET

Inepand cu ianuarie 2020, Cambridge a decis modificarea anumitor componente ale acestor examene, cu scopul modernizarii partilor de Reading &Writing. Ambele examene includ parti de Reading&Writing, Listening si Speaking.

 

Examenul Preliminary complica un pic partile de Writing si Speaking deoarece candidatii au de scris compuneri cu caracter functional, util insa in existenta lor curenta. In plus, in cadrul probei de Speaking, evaluarea se realizeaza cu un alt partener, fiind astfel vizat si criteriul interactiunii intre cei doi candidati.

 

Ambele examene se promoveaza cu un numar minim de puncte, alocat conform importantei probelor. Insa, pe langa dezvoltarea vocabularului si fundamentarea gramaticii, aceste doua examene ajuta la cizelarea capacitatilor de comunicare si interactiune cu un alt partener. Acestea pornesc de la situatii noi, negociabile, si foarte posibile in viata de zi cu zi.

 

Pregatire pentru examenele KET si PET la Shakespeare School

Cum se face pregatirea pentru examenele KET si PET la Shakespeare School

Pregatirea acestor examene in cadrul cursurilor Shakespeare School presupune descoperirea tuturor componentelor de examen in cadrul orelor de curs, ghidat de profesor. Profesorii pun mare accent pe pregatirea partilor de Writing si Speaking, deoarece aceste doua probe sunt cele care necesita cel mai mult feedback personalizat.

 

In plus, partea de Speaking nu poate fi exersata individual, acasa, asa ca fiecare curs va include timp de 5 luni minim cate o activitate carateristica probei din examen. In urma simularii complete din luna martie, cursantul isi analizeaza progresul impreuna cu profesorul. Tot atunci se decid care sunt probele ce trebuie aprofundate in lunile ramase pana la examen.

 

Pregatire pentru examenele KET si PET la Shakespeare School

De asemenea, pe langa manualele si cartile de teste, cursantii au posibilitatea de a fi expusi si de a intelege grila de evaluare pe care examinatorii Cambridge o aplica in cadrul probelor de Speaking si Writing. Copiii devin astfel constienti de asteptarile ce exista fata de ei. Un astfel de demers aduce o maturizare a candidatului, care se transforma intr-o persoana capabila sa isi auto-analizeze munca si sa inteleaga unde trebuie sa insiste in pregatire.

 

Descopera mai multe informatii despre pregatirea examenelor Key English Test si Preliminary English Test la Shakespeare School.

 

Elena Bran

Profesor la Shakespeare School

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole