Blog

Pregatirea examenelor Cambridge Young Learners (YLE) la Shakespeare School

 

Examenele Cambridge YLE la Shakespeare School

Examenele YLE marcheaza debutul cursantului pe scara pregatirii Cambridge. Acestea ofera posibilitatea de a trece de la nivelul elementar A1 catre nivelul de incepator experimentat, A2. Sub titulatura de Cambridge Young Learners sunt incluse trei examene – Starters, Movers si Flyers. In cadrul grupelor de Juniori, Shakespeare School pregateste doua dintre ele, Starters si Movers. La intrarea in anii de gimnaziu trecem la examene de adolescenti, incepand cu Key English Test.

 

Despre examenul Pre-A1 Starters Cambridge

 

Incepand cu 2020, examenul Starters poarta numele de Pre-A1 Starters. Acesta are ca scop principal familiarizarea cursantilor cu examenele Cambridge, dar si consolidarea notiunilor pe care le presupune nivelul European A1. Testul are trei componente – Reading and Writing, Listening si Speaking – cu o durata de aproximativ 45 de minute.

Pregatire pentru YLE Starters

Examenul Starters are ca scop initierea cursantului in limba engleza, expunandu-l la aspecte ce tin de capacitatea de a intelege instructiuni, de a deslusi limbaj din mediul online (cantece, povesti sau jocuri) si de a fi capabil sa sustina un minim dialog cu un alt vorbitor de limba engleza.

 

Atat examenul Starters, cat si Movers, sunt bazate pe sistemul de evaluare prin “scuturi”. Mai exact, candidatul nu poate pica, ci va obtine un certificat pe care este notat numarul de scuturi obtinute in fiecare proba, dintr-un maxim de cinci. Pasii in invatarea limbii engleze continua asadar la Shakespeare School cu examenul A1 Movers, care are scopul de a creste increderea cursantului in propriile capacitati de invatare si aprofundare.

 

Invata engleza la Shakespeare School

Despre examenul Cambridge YLE Movers

 

Examenul Movers are o structura similara cu cea a examenului Starters, incluzand tot trei parti (Reading&Writing, Listening si Speaking) dar de data aceasta asteptarile sunt mai ridicate. Astfel, un candidat de succes va reusi sa poarte o conversatie in limba engleza pornind de la o tema generala si de interes comun. De asemenea, va fi capabil sa ia notite pe care apoi sa le interpreteze si sa le prezinte, sau sa vorbeasca despre lucruri personale pe care le face in zilnic. Durata testului este de aproximativ o ora.

 

Examenul YLE Movers Cambridge

In cadrul orelor de pregatire la Shakespeare School, copiii vor analiza, intelege si parcurge toate probele de examen, intr-o maniera interactiva, prin metoda incercare-eroare-descoperire-aprofundare. In luna martie, ei sustin o simulare completa de examen menita sa ofere o evaluare globala si de a arata care sunt partile care necesita mai multa pregatire in lunile ramase pana la data examenului, pentru fiecare cursant in parte.

Cursantii sunt atrasi de examenele YLE tocmai pentru satisfactia pe care o au cand rezolva probele variate si colorate care le permit o gama ampla de raspunsuri.

 

Care sunt avantajele sustinerii examenelor Cambridge YLE?

Pregatire pentru examenele Cambridge

Avantajul sustinerii unui prim examen Cambridge este expunerea la un context de examen foarte prietenos, alaturi de descoperirea si respectarea unor norme pe care orice proba la acest nivel le impune. Aceste aspecte se vor dovedi extrem de utile peste ani, cand cursantul isi va propune obtinerea unui certificat de nivel avansat. Avand deja experienta de examen, el va reusi sa gestioneze mult mai bine timpul sau emotiile aferente.

 

Descopera mai multe informatii despre examenele YLE la Shakespeare School.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole